The life journey

Kembara Kehidupan

Bagan Lalang

Posted by hamydy on 26, April 2009

bagan lalang5bagan lalang1bagan lalang3bagan lalang6bagan lalang2bagan lalang4

Pantai Bagan Lalang yang terletak di Sepang sekarang makin popular sejak terbinanya Sepang Gold Cost (Chalet terapung ala2 pokok palma macam kat dubai tu). Pantai bagan lalang ni telah aku terokai sejak 2001 lagi. Tapi masa tu aktiviti utama memancing  dan menangkap ketam (masa waktu bulan mengambang penuh dan air surut isi ketam penuh).

Bab mandi ni aku kurang sebab air laut pantai bagan lalang tu tak la cantik sangat. tapi ramai jugak yang mandi manda kat situ. Selain riadah dan memancing kat situ aku selalu jugak makan kat restoran ikan bakar (restoran yang terapung tepi pantai tu)

Perjalanan dari kuala lumpur ke pantai bagan lalang mengambil masa hampir 1 jam.  Ada dua cara untuk kesana, pertama sekali jalan kampung ikut bangi , dengkil, putrajaya…tapi jalan ni aku tak biasa so tak tau la nak terang. Jalan yang selalu aku guna melalui lebuhraya seremban pastu exit nilai, dari nilai terus ke pekan sepang pastu jumpa pekan Sg Pelek  pastu baru jumpa simpang ke kiri ke pantai bagan lalang.

Di pantai bagan lalang ni banyak jugak chalet2 murah, hotel Sri Malaysia juga ada. Maklumat chalet belom ada..tengokla bila free nanti aku masukkan.

6 Responses to “Bagan Lalang”

  1. miss dyana zalzali said

    nampak enjoy giler eh..
    kalau datang bagan lalang, jom la datang singgah ke gerai ikan bakar kami.

    BAGAN NYIUR IKAN BAKAR
    no 10, medan selera bagan lalang,
    pantai bagan lalang,
    sepang,selangor.

    APE YG SPECIAL?
    harga yg sangat berpatutan, tak sama dengan kedai ikan bakar yan lain.
    masakan yang marvelous giler..

    BAK KATA PPEPATAH,

    BELUM CUBA, BELUM TAHU
    TAK KENAL MAKA TAK CINTA.

    p/s..
    sajer je nk promote..
    takde paksaan (:

    • hamydy said

      Salam… Dyana

      Terima kasih kerana promot restoran ikan bakar anda.

      insyallah sekiranya sy pergi kesana sy akan cuba di restoran anda. dan jika best dan marvelous
      sure akan sy promotkan dalam web site sy ini yang semakin hari menjadi tempat rujukan para pembaca blog saya.

      wassalam.

  2. jery said

    slm
    just nk tanye
    kat sne ade service sewa tent ker?
    or kene bwk sendiri..

  3. Hafizz90 said

    Hai dyana…Nampak mcm dah gem0k,wakakaka..

  4. Hafizz90 said

    Dari bgn lalang ke banting x smpai 30 minit,nnt ada masa aku nak p sana..

  5. ayukadir said

    baru pergi last week (Ahad)…. mmg seronok.. terutama anak2… from puchong tak lah jauh sangat… alternatif Port Dickson lah…. bagus untuk santai dengan keluarga…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: