The life journey

Kembara Kehidupan

About Me

Nama : Abd Hamydy ( Panggilan :  Hamydy)
Pekerjaan : Saintis
Hobi dan Minat : Outdoor dan Travel dan Fotografi

“Sebenarnya saya ni bukannya pandai sangat dalam karang mengarang ni, ini pun saya ambil masa yang lama jugak nak pikirkan idea2 untuk ditulis. ini mungkin disebabkan saya kurang membaca blog. apa pun dengan terbitnya blog ini saya harap saya akan  memulakannya”. (16/3/2007 9.09 am)

 
 
 
 
 
 
Hobi dan Outdoor Adventure
Berikut adalah antara aktiviti yang saya ceburi. Tidakla ektrem sangat tapi ingin mencuba dan menambah pengalaman sementara badan masih bertenaga🙂
Abseiling Waterfall Rock Climbing Mountains Climbing

Peringatan Mesra
Untuk makluman semua. Semua gambar dan artikel yang ditulis oleh saya adalah milik hamydy.wordpress.com, oleh itu dilarang sama sekali di copy paste tanpa kebenaran melainkan anda menyatakan sumbernya atau meletakkan kredit kepada http://www.hamydy.wordpress.com.

sekian terima kasih

62 Responses to “About Me”

  1. Mas Kopdang said

    keren, Bro..
    nice to meets your blog!

    http://kopidangdut.wordpress.com/

  2. hamydy said

    salam bro.. thank sebab singgah di blog aku.

  3. MELOR said

    tq kerana singgah ke blog saya jg

  4. ~eiyra~ said

    salam, nak tanya. masih buat fotografi murah tu lagi? sb abg saya nak kawen dan kami cuma buat majlis kesyukuran shj.

  5. Adi Aswir said

    Assalammualaikum Bro..

    Di sini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih di atas segala maklumat yang diberikan, terutama tentang Mount Kinabalu dan Bukit Tabur. Usaha yang amat baik sekali, dan saya pasti semua pengunjung ke blog ini sependapat dengan saya. Akhir sekali, semoga Allah memanjang dan memurahkan rezeki anda.

    Wassalam

    (by the way..already bookmark this blog…hehehe)

  6. hamydy said

    Salam Adi Aswir
    terima kasih atas sokongan anda.

  7. ahmad mustaqim said

    salam bro
    nk tny sikit nih
    caj plg minumum daki gng kinabalu bapow eh
    gua g 1 org jew
    bro ag 1
    peralatan msk kna bw ko
    ataupun just power bar
    msa gua g gng thn dulu
    kna bw

    • hamydy said

      salam mustaqim
      kalau g kinabalu lenggang jer, semua kelengkapan makan minum dah termasuk dalam pakej. siap tapau lagi makan semasa perjalanan.
      kalau nak bawak pun pawer bar ataupun coklat dah cukup.

      jangan bawak barang banyak2 bawa baju sejuk, baju hujan, glove dan head lamp je masa mendaki.

      kalau tahun depan tak dapat la. baru je g 2009, kalau ada pun 2011 pulak la.

      kos paling murah bergantung pada pakej apa yang diambil la
      paling murah untuk 1h1m RM290.

  8. iedaALova said

    salam…bagus la blog ni. selama 4 tahun saya kat sabah,ruginya baru jumpa blog ni. anyway thanks a lot sbb provide byk info kat sini.

    semoga murah rezeki n bahagia dunia akhirat.

  9. sa said

    maaf mau tanya, “Colour Atlas of Human Anatomy by McMINN & Hutchings 2 Edition 1988” berapa ya dijualnya? thanx

  10. Salam kenal Bro…
    Thanks for information about Kinabalu

  11. al-muhaimin said

    salam..hamydy, kalu nak ke G.Kinabalu ikut mn best, Mesilau ke Kinabalu Park? kalu ada info terbaru psal nak ke G.Kinabalu ni nnt inform k…TQ

    muhaimin..

  12. meya said

    salam..tq coz blog neh de bnk in4 lebeh2 ag wat owg yg gler travel cam sy..hehe

  13. jak said

    seronok bace pglman2 tuan daki gunung. banyak informatif. kalau ade pgrm daki mane2 gunung kontek2 la saye…

  14. ujang said

    Saudara Hamdy~Harap dapat menghubungi saya -Kartunis UJANG:012-974 7995.Atau tolong smskan nombor tuan untuk saya hubungi kerana ada beberapa perkara yang ingin saya bincangkan.terima kasih.

  15. azly said

    slm,sy nk tau lebih lanjut tentang bukit tabuh boleh..ni no sy 0172033682..tq

    • hamydy said

      salam azly

      terima kasih kerana singgah di blog saya.
      maklumat bagaimana yang saudara perlukan harap maklumkan pada sy.
      saya akan cuba berikan apa yang saya tahu.

      sekian terima kasih.

  16. ct khadijah said

    salam,

    i’ve intend to go hiking Kinabalu by next year maybe in May or June.

    Can give contact for booking the trip to hiking there cause need to book Air Ticket in disc price🙂. So
    at least it must within the hiking trip.

    Our members will joint to Kota Kinabalu maybe about 17 to 20 but only 6-8 will go hiking , thats y we dont want book for a package to hiking .

    Hope u can give some advice

    Thanks🙂

    • hamydy said

      wsalam CT

      tempahan pakej mendaki kinabalu paling awak adalah 6 bulan sebelum. Jadi untuk tempahan bulan 5 atau 6 2011 tempahan hanya dibuka pada bulan januari.

      ok bagi yang tidak mahu mendaki ambil pakel bermalam 1 malam 2d1n di tman negara (kaki gunung) bagi yang mendaki ambil pakej 3d2n.

      sy bukan travel agent so sy tiada contact yang dapat bagi tiket flight diskaun.

      untuk tempahan kinabalu sila lihat post kinabalu sy sebelum ini .. alamat dan email serta no tel ada sy nyatakan disitu.

      sekian terima kasih.

  17. sanisah said

    slm. tlg bg info sikit.akak nak bercuti ke pekan baru deepavali nanti. so dah ambil tiket untuk satu family. tp x tahu nak kemana tempat yang perlu ditujui. tlg bg tentatif unt 5 hari 4 mlm.k.tqvm

    • hamydy said

      salam kak sanisah

      Terima kasih kerana mengunjungi blog saya. mohon maaf sebab lambat membalas msg akak

      berkenaan tentative ke Pekanbaru saya juga kurang arif

      semasa trip saya kesana pun dua hari sahaja bagi menghadiri perkahwinan rakan semasa sama2 belajar.

  18. eyzz said

    salam Hamydy,

    saya dh baca tempat2 menarik yang awak pergi di sabah…mmg menarik…boleh x bagi contact no tempat2 tsb sebab saya bercadang nk ke sabah bln Feb 2011 nanti (7h 6m)..nk cari pakej yang jimat sebab pergi sekeluarga (5 org).

    harap dapat maklumbalas @ boleh email saya semula.

    TQVM.

  19. Sahar said

    Salam Hamydy,
    Saya sedang mencari part-time travel writer untuk majalah berita pelancongan (dlm bahasa Malaysia) yg akan dikeluarkan januari 2011..kalu hamydy minat bole email sahar@zmgmediaads.com atau call 017-2810021…

  20. nur farahana said

    slm, saya ingin membeli buku lelongan stpm chemistry tan yin toon. mcm mana nak beli?

  21. aizel said

    salam bro bolh tanya ada ke team nik gunung di semenanjung pasal team saya hanya tiga orang jadi terpaksa bayar lebih ingat nak join mane2 group mendaki terutama dari johor…no saya 012-3410185

  22. apa kabar pa Hamydy…tambah keren blognya n eh..terima kasih untuk kunjungan dan komennya di blog saya
    sukses terus pak..

  23. senyum said

    tq for the info..nak bawak family datang sabah 2 minggu lagi ni..dah lama berulang alik ke sabah, tapi tak sempt nak bejalan2…

    boleh bagi contact no agen yang bawak pegi kudat tu, boleh tak?

    and..camna boleh dapat bajet murah dalam 500 tu ye?pening fikir ni…

    kalau ada offer nak buat lawatan mana2 tu in group, calling2 le lah ye…include umrah…or haji..;)

  24. Asyraf said

    2D1N climb Mount Kinabalu to the summit
    Hi, I just wanna ask price for 2D1N climb Mount Kinabalu to the summit. Me and my friends hope we can get this package

    below rm500 per person. We try to find this budget package because we still students cannot afford high price. We really

    wanna go this trips and hope your company consider our weakness. We really appreciate your cooperation. Thank you.

  25. arediek said

    untuk thn 2011 ni ape aktiviti yg akn di buat?

  26. cmacun said

    very informative blog..saya juga suka mengembara ke negeri org cumanya masa agak terhad kerana sibuk belajar dan bekerja..saya mintak izin link kan this blog to my yer…and keep it up!🙂

    • hamydy said

      terima kasih kerana singgah di blog sy dan sudi memberi komentar. insyaallah sy cuba baiki entri blog sy dgn info yang baik dari masa kesemasa. saya berbesar hati sbb anda sudi ambil pautan link blog sy..terima kasih

  27. kaswalpalar said

    pak cik hamydy saya dak daki gunung kinibalu masih ada paketnya kalau adasekitar akhir mei berapa harga paket dan gimana caranya saya nak booking dan mintak contak person

  28. reefa said

    salam perkenalan…suka blog saudara… tumpang link ke fb saya yer…. nk promo kt memembe yg berminat naik gng kinabalu…😉

    • hamydy said

      Salam perkenalan juga.

      Terima kasih kerana singgah di Blog saya. saya amat berbesar hati kerana saudara sudi share blog saya di FB saudara. Terima kasih

  29. Hafiza said

    Salam,

    Very good & informative blog u have here…Saya dan 2 org kawan akan panjat Gunung Kinabalu 10-11 June 2012 ni…saya tgk saudara pun akan pergi ke sana pd 11 June kan? So blh ke kalau saya nk join training saudara for Kinabalu preparation?

    Skrg ni kitaorg training kat Bkt Gasing & Bkt Puteh every weekend…this weekend nk try ke Gunung Nuang pulak…kalau ada activity naik bukit/gunung, aci ke nk join sekali? any charges imposed?

    Terima kasih.

  30. shafa said

    Assalamualaikum & hello…
    saya dalam pencarian contact number kilang arang dan akhirnyer jumpa jugak dalam salah satu pix anda masa lawatan ke kilang arang. alhamdulillah, selesai kerja saya.terima kasih banyak.

  31. fadhlina said

    menarik….semoga allah bersama anda dalam rahmatnya…….

  32. zahrin said

    Nice blog..full of info..keep up the good work,,insyaalah berkesempatan akan joint xtvti yg dirancangkan…

  33. Azam said

    thanks Bro…a lot info for traveler…. keep up good effort.

    Semoga Allah merahmati anda..

    Azam

  34. SITI NUR MAHALLIA said

    Salam Bang Hamydy , ternyata journey anda bnyak juga ya:)
    Sy lihat BROMO sampai 2x ya … Sementara Sy baru 1x k BROMO bulan SEPT14
    Heheheeee….
    Sekali waktu cobalah kunjung k DIENG – Wonosobo , SIAP IBU ANTAR , ok!
    Blog yg menarik – I like & sukses ya…🙂 thx

  35. shin chan said

    selamat berkenalan.. selamat menyambut Tahun Baru Hijrah.. semoga sehat sehat.. murah rezeki.. leh terus keep tulis entri share cite ngan info berguna #senyum

  36. Fatin Roslan said

    salam En. Hamydy, saya mencari pakej ke Kinabalu untuk tahun 2015. Tapi saya tidak tahu bagaimana. Boleh En. Hamydy bantu?

  37. mohd saiful said

    Assalamualikum w.b.t

    Salam kenal en hamydy..tq atas blog yang memberi pelbagai informasi..
    Terima kasih

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: