The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for March, 2009

Gunung Kinabalu March 2009

Posted by hamydy on 20, March 2009

gunting-lagadan-hut1

 

Trip ke Gunung Kinabalu kali ini merupakan kali ke3 aku anjurkan.

seramai 10 semuanya yang pergi. Pada mulanya ramai yang mendaftarkan nama pada aku dalam 20 orang, tetapi apabila Kinabalu park keluarkan harga baru yang agak meletop, terus ramai yang tarik diri. So tinggal je 10.

So nak citer banyak pun, ramai yang dah biasa pergi. Trip sebelum ini pun aku dah post kat sini. cuma apa yang aku nak share kat sini adalah maklumat perjalanan dan penginapan yang aku dapat untuk dikongsi bersama kawan2 lain yang ingin kesana.


Tempahan : Aku buat tempahan terus ke kinabalu park(Sutera Sanctuary Lodges) melalui

Email:  sswisma@suteraharbour.com.my, sslgillian@suteraharbour.com.my, ssl_reservation@suteraharbour.com.my

web: http://www.suterasanctuarylodges.com


Penginapan dan Pengangkutan : Dengan Lavender Lodge, Hotel ini boleh terus uruskan pengangkutan kita pergi dan balik ke kinabalu park serta ambik dan hantar ke Airport. Cuma bayar sekali je kat dia dah termasuk penginapan dan pengangkutan. pengangkutan dia cas cuma RM600 pergi dan balik dari hotel ke kinabalu park. Ambik dan hantar ke Airport free (tapi syarat menginap hotel sekurang2nya 2 malam)


Komen aku tentang Lavender Lodge. Tempat ni selesa dan menarik. Pekerja dan bos dia juga peramah. Sarapan pagi berupa roti, kopi dan teh turut disediakan. Wifi free jika ada labtop sendiri, jika guna pc dia cas 3 sejam. Harga berpatutan murah.

Selepas check out, mereka benarkan kita letak bag dan juga mandi so tak perlu sewa bilik semata2 untuk letak bag.


Contact Lavender Lodge

Address 1st-3rd Floor, No.6, Jalan Laiman Diki,

Kg. Air, Kota Kinabalu, Sabah.

Tel: (6088) 217 119

Fax : (6088) 218 077

Email : lavend07@streamyx.com (Danial Soo) dia punya bos

http://www.lavenderlodge.com.my


Kenderaan (Jika nak direct) : aldy_streetmover@yahoo.com (Tel: 013 8519904 – aldy) kalau call aldy Cuma mention nama aku (hamydy) nanti dia boleh bagi diskaun.

komen trip kali ini: Cuaca tidak menyebelahi kami. sepanjang perjalanan naik dan turun hujan. Kabus tebal, Harapan untuk mengambil gambar yang banyak tidak tercapai.


 

ONTACT
Sutera Sanctuary Lodges
G 15, Ground Floor, Wisma Sabah
8000 Kota Kinabalu Sabah
tel : 088 243629
Fax: 088 259552
Email : info@suterasanctuarylodges.com
Web : : http://www.suterasanctuarylodges.com

email untuk tempahan : sswisma@suteraharbour.com.my, sslgillian@suteraharbour.com.my, ssl_reservation@suteraharbour.com.my

1. Harga Yuran Mendaki Gunung Kinabalu

2. Harga Pakej penginapan Mendaki kinabalu

 


 

 

Untuk mengetahui kos dan juga tentative program mendaki kinabalu yang ini pembaca boleh melayari post saya yang sebelum ini di

https://hamydy.wordpress.com/2008/11/28/gunung-kinabalu-2009-2/

 


Advertisements

Posted in Pendakian Gunung | Tagged: , , | 14 Comments »

Westerns Cafe (Taman Bukit Cheras)

Posted by hamydy on 6, March 2009

chiken-chop2
Ruang bawah rumah kedai yang di beli atau disewa (tak sure) khas untuk letak meja makan dan bekalan.tiada dapur.
chiken-chop3
Dapur utama dan asal.

Westerns Cafe Taman Bukit Cheras. Restoran ini boleh dikatakan glamour jugak. ramai yang datang makan kat sini. Kalau datang sini kita akan dapati majoriti pengunjung adalah kaum melayu, manakala tukang masak dan pelayan juga kaum melayu. Tetapi tokei restoran ini adalah seorang cina. namanya Calvin Leong. Tokei ni sekali-sekala jer boleh nampak itupun kat kaunter casher.

Pertama sekali datang restoran ni sejak 2001. masa tu chiken chop nya boleh dikatakan sedap. Time tu rumah kedai tu belom ada lagi cuma gerai sebelah selekoh je. Tapi komen terbaru baru2 ini setelah sekian lama tak pergi, chiken chop dia dah tak sedap macam dulu lagi. Dulu kuahnya sedap, yang sekarang kuahnya macam kuah ready made jer.

Kat restoran ni dia letak gambar plak “jalan2 cari makan”. Tapi plaknya tak ada pun. Tak tahu la sama ada JJCM pernah datang atau tidak kat restoran ni. kalau ada plak tu boleh pecaya jugak la dari letak gambar.

ini alamat:
Westerns Cafe Taman Bukit Cheras
1, Jalan 15/144A,
Taman Bukit Cheras,
56000 Kuala Lumpur
Calvin Leong (o12-2258122)

Posted in Jalan2 Cari Makan | Tagged: , , | 3 Comments »