The life journey

Kembara Kehidupan

Trip Mt Kinabalu 2017

Bangkok 2015

Salam Semua

Atas Permintaan Pembaca Blog dan juga rakan-rakan pendaki semua, maka dengan ini Trip pendakian Mt Kinabalu untuk tahun sesi 2017 telah dibuka untuk pendaftaran seperti berikut.

Tarikh adalah seperti berikut:

Tarikh : 11-15 May 2017
Pakej : 3H2M + 2H1M KK
Harga : RM850
Via : Timpohon

Termasuk
– Pakej 3H2M – Kinabalu Park ( Makan minum, 2 mlm chalet kinabalu, sijil, transport, guide, permit)
– Transport ( Pickup dan Transfer  KK-Kinabalu Park-Timpohon)
– Penginapan Backpacker 2 malam di KK
– So Total jadi 5H4M

– Harga tidak termasuk Flight Tiket

Tentative – (Sama seperti sebelum ini kecuali perubahan akan di update semula)

Day 0 : Khamis – 11 May 2017
Kepada peserta yang memilih sampai hari khamis.
penginapan backpacker disediakan.
transport dari airport ke backpacker sendiri.
Free & Easy
Penginapan = Borneo Backpacker

Day 1 : Jumaat – 12 May 2017 – Tour ( Tambahan aktiviti 2017 – tour)
Bagi yang memilih sampai jumaat, anda perlu naik teksi atau bas ke Kinabalu Park

6.00am – Tour ke Kinabalu Park untuk register
– Tour Poring Hot Spring
– Tour Kg Luanti Fish Massage
– Tour Desa Cattle
– Lunch at Kundasang
– Check In chalet near Kinabalu Park

07.00pm – Dinner at Kundasang
08.30pm – Taklimat dan sesi suai kenal
09.00pm – Packing barang2 yang hendak bagi portal dan yang hendak disimpan di Kinabalu Park
*Beg simpan di Kinabalu Park HQ = RM10 satu beg
*Portal dari Mesilau = RM12 untuk 1 KG

Day 2 : Sabtu – 13 May 2017
05.00am – Bangun Solat subuh
06.00am – Sarapan pagi
07.00am – Timbang beg untuk bagi portal dan hantar beg untuk simpan di HQ
08.00am – Mula Mendaki
04.00pm – Dijangka sampai di Laban Rata – jika kelajuan 1km/1jam = jarak 6km
05.00pm – Makan malam dan cek in chalet di Laban Rata Resthouse non heated
08.00pm – wajib tido

Day 3 : Ahad – 14 May 2017
01.00am – Bangun dan siap2 untuk mendaki
01.30am – Sarapan
02.00am – mendaki ke Gunting Lagadaan Gate & taklimat oleh guide
02.30am – Mula Mendaki ke puncak ( Jarak 2.8km)
05.00am – Mesti melepasi Sayat-sayat Cekpoint sebelum jam 5.00am atau anda tidak dibenarkan naik.
07.00am – Sampai Peak bergambar
08.00am – Berkumpul di KM8 gambar duit seringgit bergambar baju raya dengan pantas
08.30am – Bergerak turun ke Laban Rata Rest House
10.00am – Sarapan dan Cek Out
11.00am – Bergerak turun ke Timpohon Gate
03.00pm – Dijangka tiba di Timpohon Gate
03.30pm – Minum Petang di Balsam Cafe Kinabalu Park
04.00pm – Ambil sijil dan tunggu Beg dari Portal dan ambil beg di HQ
05.00pm – Bergerak pulang ke Kota Kinabalu/ yang balik kl ( Terus akan hantar ke Airport)
08.00pm – Cek in Borneo Backpacker
09.00pm – Makan malam di Pasar Malam (Makan Seafood tepi laut) – Bayaran Sendiri
– Majlis Perpisahan dan program berakhir

Day 4 : Isnin – 15 May 2017
Free & Easy bergantung kepada permintaan dan juga jadual flight.

Bagi yang nak Island Hooping
07.00am – Kena sampai di Jety jam t7.00am pilih boat, pilih pakej dan tawar menawar – Bayaran Sendiri
02.00pm – Pulang ke jety dan Shoping di Pasar Pilipine

Bagi yang nak Shooping
10.00am – Pasar Philipine sudah dibuka, jalan kaki dari backpacker sahaja

Bagi yang nak rafting
sila contact agen rafting dan booking , Pakej mula jam 6.00am dan  tamat sekitar jam 2.00pm.

Agen Rafting
http://www.riverbug.asia/ – yang ini biasa orang ambik
http://www.journeymalaysia.com/rainsabahwhitewaterrafting.htm
http://www.river-junkie.com/rafting/
Transfer ke Airport masing-masing punya jadual penerbangan. Teksi RM30

Bayaran Pakej Mendaki Kinabalu 2017
Kebiasaannya sebelum ini saya buat 3 kali bayaran. Untuk 2017 saya tetapkan 2 kali bayaran, 50% booking dan lagi 50% sebulan sebelum pergi. Maaf ini untuk elakkan masalah booking timbul apabila ada yang last minit tarik diri.

Saya target 30 orang untuk jimatkan kos, tetapi bilangan akhir adalah bergantung kepada jumlah tempat yang berjaya saya dapat. Saya akan utamakan tempat kepada siapa dahulu yang membayar deposit setelah mendapat harga dari pihak Kinabalu Park bagi tahun 2017, biasanya sekitar july atau Ogos setiap tahun sudah buka untuk tempahan tahun berikutnya.

Sila pastikan email dan no tel yang anda isi dalam borang di bawah adalah senang dihubungi, sebaik sahaja saya dapat harga 2017 saya akan whatsap dan email kepada semua peserta yang mendaftar untuk Boleh deposit booking.

Sekiranya telah ada 30 orang yang dah bayar booking 50%, Tetapi seat yang berjaya saya dapat ketika itu 25, maka deposit 5 orang yang tidak dapat seat akan saya kembalikan dengan segera.

Tarik Diri
Bagi yang telah bayar booking 50% dan telah mendapat tempat, sekiranya beliau tidak jadi pergi, maka deposit tidak akan dikembalikan kerana telah saya bayar kepada pihak Kinabalu Park, Oleh itu jika beliau inginkan deposit tersebut beliau perlu cari pengganti. Beliau perlu memaklumkan saya detail pengganti untuk dikemaskini.

Line Up

1 ABDUL HAMYDY BIN ABDUL HAMID Malaysia
2 ABDUL HAMYZY BIN ABDUL HAMID Malaysia
3 HAFIZA WATI JUSOH Malaysia
4 NANE JASMA BINTI JAMIAN Malaysia
5 NUR DALILA BINTI MD SALLEH Malaysia
6 NOOR MURSYIDA BINTI AYOB Malaysia
7 SABLIDI BIN KAMLIN Malaysia
8 AZAMI BIN AHMAD Malaysia
9 MOHAMAD IKBAL BIN ARPI Malaysia
10 AWALUDIN BIN AHMAD Malaysia
11 HUZAM HELMI BIN HAMZAH Malaysia
11 RAFEAH MOHAMAD Malaysia

 

Penyertaan telah di tutup. Bilangan yang telah confirm seat adalah 12 pax

 

Penyertaan di tutup, 5/10/2016.

 

 

 

6 Responses to “Trip Mt Kinabalu 2017”

  1. Norhasnizah said

    Assalam Tuan

    Nak tanya, trip Kinabalu May@Jun ni dah ada date?

    Knp line up 11 je?

    • hamydy said

      Wsalam Norhasnizah

      Trip Kinabalu ni dah dapat tarikh, Saya dah tutup pendaftaran 5/10/2016 sebab dah ramai yg mendaftar dalam borang yang saya letakkan disini. Selepas tu saya dapat booking 20 seat, tapi cuma 12 jer yang sempat buat bayaran deposit. so 12 pack jer. no 12 tu nama tertinggal ni baru update.

  2. salam saudara….

    ada kosong lagi x utk trip 2017 nih?
    knpa line up 11 aje?

    • hamydy said

      Wsalam husni
      Trip 2017 dah penuh 12 pax sahaja. Saya dah tutup pendaftaran 5/10/2016 sebab dah ramai yg mendaftar dalam borang yang saya letakkan disini. saya dapat booking 20 seat, tapi cuma 12 jer yang sempat buat bayaran deposit.

  3. Rizal avisina said

    Saya dari Indonesia, saya ingin bergabung. Berapa bugetnya?

    • hamydy said

      hi Rizal, Maaf trip saya sudah penuh. Bisa bergabung next time. biayanya cuma perbezaan permit sahaja. Jika harga yang saya dapat RM850 kemungkinan sekitar RM900-1000 bagi warga luar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: