The life journey

Kembara Kehidupan

Posts Tagged ‘ZYMTECH Corporation Sdn Bhd’

Meningkatkan Kesihatan sambil Menjana Pendapatan

Posted by hamydy on 11, February 2010

Menjana Pendapatan di samping meningkatkan tahap kesihatan bersama

Zymtech Corporation Sdn Bhd.

Perniagaan yang saya maksudkan ialah Zymtech http://www.zymtechworld.com

Perniagaan ini berteraskan teknologi bioteknologi. Menjelang tahun 2010 ini teknologi ini bakal menyaksikan yang industri kesihatan akan menerajui ekonomi dunia, manakala Bidang bioteknologi pula akan menggantikan industri IT dan minyak.

Zymtech ialah sebuah perniagaan yang terlibat secara langsung dalam industri Bioteknologi dan Kesihatan!

Lihatlah peluang yang terbentang luas.

Bagaimana Zymtech bermula?

Kerajaan Malaysia melalui mesyuarat cabinet telah menyedari hakikat bahawa gas dan minyak di Malaysia akan habis, oleh itu Majlis Perundingan Ekonomi Negara II (MAPEN II) telah mencadangkan supaya kerajaan memanipulasi sepenuhnya sumber alam Negara dalam bidang bioteknologi.

Prof Dr Suffian merupakan salah seorang dari ahli MAPEN II dan penasihat kepada banyak Negara mengenai Bioteknologi, beliau merupakan CEO kepada 1st Global Biotech Sdn. Bhd.

” Bioteknologi adalah satu industri yang akan menjadi enjin bagi menjana ekonomi negara”
Menteri Sains &Teknologi D. Dr Maximus Ongkili

Tetapi bioteknologi bukanlah satu industry yang mudah, ianya ialah satu industri berteknologi tinggi. Maka pada tahun 2007, satu deligasi yang diketuai oleh Dato Seri Najib Tun Razak (TPM pada masa itu) dan Menteri Sains danTeknologi (pada masa itu) DS Jamaludin Jarjis telah ke persidangan dan pameran biotek dunia di Boston, USA.

Deligasi ini disertai oleh 9 agensi. 1 darinya ialah agensi swasta iaitu 1st Global biotech. 1st Global Biotech telah berjaya menandatangani satu MOU dengan pakar yang mengetuai kajian enzim didunia iaitu Bioenzyme Biotechnologi dari Taiwan. MOU ini disaksikan sendiri oleh DS Najib Tun Razak.

Berikutan itu kerajaan Malaysia memberikan geran sebanyak RM 20 juta!! kepada 1st Global Biotech kerana kejayaan tersebut. 1st Global biotech kemudianya menubuhkan sebuah anak syarikat yang dinamakan sebagai Zymtech Corporation Sdn Bhd yang bertindak sebagai agen pemasaran produk yang dihasilkan dari kerjasama tersebut.

Lesen AJL baru sahaja diterima pada 9 April 2009
Lihat betapa beruntungna kita kerana menjadi orang terawal dalam sebuah syarikat yang cukup berpotensi tinggi.

Lagi berita yang ingin saya kongsikan dengan rakan2 sekalian ialah, Zymtech menerima RM 5 juta lagi kerana berjaya mengekstrak enzim CoQ10 dari daun tembakau!! Ini telah dapat menyelamatkan industry tembakau yang mana WHO telahpun meminta kerajaan Malaysia menamatkan penanaman tembakau yang banyak di Kelantan dan Terengganu kerana selama ini semuanya digunakan untuk penghasilan rokok. Sekarang para petani tembakau perlu berterima kasih kepada Zymtech!!

Kenapa pilih Zymtech sebagai perniagaan?

1. Zymtech dipimpin oleh orang yang berpengalaman.
CEO Zymtech En. Brandon Lee menerima anugerah CEO terbaik Asia Pasifik 2009/2010.
Brandon Lee juga berpengalaman dalam MLM selama 13 tahun.

2. Bisnes ni baru sangat, ahli baru dalam 600-700 orang.
Ini peluang kita untuk buat duit sebanyak mungkin dalam bisnes yang berpotensi ini.

3. Syarikat ini (1st Global Biotech) mendapat geran dari kerajaan yang tidak perlu dibayar balik, lihat betapa besarnya sokongan kerajaan pada syarikat ini.

4. Produk bermutu tinggi, berteknologi tinggi, tiada saingan, unik, berkesan dan sukar ditiru.

5. Produk ini adalah trend semasa. Ini (enzim)Adalah trend terkini di eropah dan asia timur (japan,korea&taiwan)

Ingat tak dulu…

Saintis mengesyorkan piramid makanan, iaitu :
i. Karbohidrat
ii.lemak
iii. Protin
iv. Air

Kemudianya kajian menemui kita perlukan vitamin, so banyak lah syarikat seperti amway,cosway dan lain2 keluarkan produk multivitamin seperti vitamin a,b,c dan lain2. Kayalah syarikat dan orang yang jual vitamin tersebut.

Tapi sekarang cuba kita nak jual vitamin? orang akan jawab apa barang nak beli semua ada kat pasaraya, guardian dan mana2 farmasi pun boleh dapat.

Kemudian Saintis buat kajian lagi, maka mengesyorlah saintis yang kita memerlukan mineral.. Lihat sampai sekarang air mineral lebih mahal dari minyak. Minyak seliter baru RM 1.80, tetapi mineral water 500ml dah RM 1.50. Lihat jutawan yang dihasilkan dari industry penjualan penapis air yang turut mengeluarkan air mineral.

Tapi sekarang cuba kita nak jual penapis air,susah nak laku,hampir semua rumah dah ada penapis air. Lagi pun masuk je pasar raya, pintu depan lagi orang dah jual penapis air.

Begitu juga lah dengan enzim (enzyme) benda ni bakal jadi trend terkini dan masa depan, kitalah orang terawal, orang yang akan jadi jutawan tu!!. 1st Global biotech ni merupakan syarikat pertama di asia tenggara yang buat R&D dalam bisnes ni..

Cuba anda search di engine pencarian google, cari apa pentingnya enzim pada tubuh badan, apa hebatnya ginseng panak, CoQ10 dan apa itu teknologi MMSFT.

6. Pelan pemasaran dia hebat, unik adil dan menguntungkan.

Konsepnya ialah O.W.N

Online – Bagi saper yg malas keluar rumah dan pandai IT
Whosale – Bagi saper yg rajin menjual, untung sangat tinggi!
Nertworking – Bagi mereka yg rajin dan nampak pendapatan tanpa had!!

OWN ni maksudnya sendiri, so kita boleh pilih jenis mana yang kita nak atau kita buat ketiga-tiganya sekali.

Modal permulaan rendah je, anda akan dibantu oleh MLM Academy dengan OPP,OBP,BYT,BYB, dan NEP.

Bisnes ni bakal meletop dalam masa terdekat ini, skuad Bisnes Sinar Harian telahpun menerbitkan artikel penuh tentang potensi syarikat ini, Komposer yang menaikkan Kumpulan Nasyid Tersohor tanah air, Raihan yang juga komposer yang mengankat kad hijau untuk penyanyi penuh aura Mawi dalam saringan AF, Saudara Iman Wan dan Penyanyi Rock tersohor tanah air Amy Search antara yang telah merebut peluang untuk menjadi orang terawal dalam bines ini.

Zymtech juga telah menaja hadiah untuk program Ewah2 di TV3 dan berbagai majlis lagi. Janganlah bila dah meletop, dah ramai orang, baru anda nak datang dengar, masa tu peluang anda untuk menjadi JUTAWAN agak lambat berbanding dengan mereka yang terawal oleh itu, tenangkan fikiran anda, beri peluang kepada diri anda untuk menerima penjelasan lanjut saya. InsyAllah berbaloi-baloi!!!
(Kredit to Fyrol ikram atas karangan yang cukup hebat ini)

Maklumat lanjut sila layari website berikut : http://enzyme2u.wordpress.com/
Atau hubungi saya di talian Hamydy : 013 2383464
Tak kira dimana saja anda berada.


pengenalan syarikat

pengenalan syarikat2

pengenalan syarikat3

Posted in Kesihatan, Ruangan Perniagaan | Tagged: , , , , , , , , , , , , | Leave a Comment »

Produk Kesihatan dan Kecantikan berasas teknologi enzim

Posted by hamydy on 29, July 2009

Apa itu enzim?

Enzim merupakan sejenis protein yang terdapat di dalam tubuh manusia. Ia sangat kompleks dan merupakan bahan pemangkin penting untuk proses metabolisme dan pelbagai perubahan kimia dalam badan supaya seluruh system tubuh dapat berfungsi dengan sempurna.

Apa berlaku jika Kekurangan Enzim

Enzim sangat penting untuk badan, Oleh itu kekurangan enzim boleh mengakibatkan proses-proses berikut terjasi seperti membantutkan tumbesaran , menghalang proses penghadaman, penghasilan tenaga, penyembuhan penyakit, kadar tumbesaran dan lain-lain lagi.

Kenapa kita Perlu Penambahan Enzim

Lazimnya seperti kita tahu semakin kita meningkat usia, hamper kebanyakan proses madan yang dahulunya aktif akan semakin menurun dan berkurangan. Selain itu kekurangan enzim ini juga adalah disebabkan oleh beberapa factor yang lain contohnya pemakanan yang tidak seimbang, penyakit, dan kanser.

Terdapat pelbagai produk yang mengandungi enzim di pasaran, berikut adalah produk2 berasas enzim yang sedang saya gunakan dan jual sebagai sambilan dan menambahkan wang poket.

pro-pic Liveskin Enzyme Glacial Mud Bar  (Harga RM200-250)

Pengenalan:
Bar ini mengadungi pelabagai bahan berkhasiat antaranya adalah ‘Glacial Mud’. ‘Glacial Mud’ ini mengandungi bahan mineral terbaik dan tanah liat ‘Glacial’ yang asli, terbentuk daripada air Copper River Delta di Alaska. Bar ini juga digabungkan dengan 9 bahan botanik – Enzim papaya, lidah buaya, kacang soya, ‘allantoin’, ‘rice bran oil’, minyak kelapa, ‘cocoa seed butter’, vit C and vit E. Diperkayakan lagi dengan Coenzyme Q10 (CO Q10)

‘Liveskin Enzyme Glacial Mud Bar’ adalah bebas daripada:
– ‘Hydroquinone’
– ‘Steroid- Mercury’
– ‘Lead’
– ‘SLS’
– Hormon sintetik
– Minyak berasaskan petroleum

Kebaikan ‘Liveskin Enzyme Glacial Mud Bar’:
– Menggalakkan pembaharuan sel kulit
Menutup liang roma
– Membersih jauh ke dalam kulit
– Menjadikan kulit dan bibir kelihatan ‘pinkish’
– Menjadikan kulit semakin cerah dan lebih berseri
– Mengembalikan keseimbangan kulit
– Menjadikan kulit bermiyak kurang berkilat dan kulit kering lebih lembap
Mengurangkan pigmentasi
Memudarkan parut
– Ianya membantu peredaran darah
Menanggalkan kulit mati
Menyerap lemak

Bagaimana menggunakannya:
1. Letak sedikit air
2. Sapu bar sehingga berbuih
3. Sapukan buih pada wajah
4. Biarkan pada wajah kira-kira 2 minit
5. Bilas dengan air

pro-cocoa Lifezyme Cocoa With Coq10 (Harga RM200-250)

Kulit yang cantik bermula dari dalam. Dalam keadaan yang serba sempurna, tubuh dapat menghasilkan CO Q10 sebanyak mana yang diperlukan tubuh. Namun, faktor lain seperti penuaan, tekanan dan pengambilan ubatan, dapat merendahkan tahap kandungan CO Q10 di dlam tubuh.

Apa yang CO Q10 boleh berikan kepada kulit kita?
– Kebanyakan yang mencecah usia 30, tahap CO Q10 di dalam kulit adalah rendah
– Ini menyebabkan keupayaan menghasilkan kolegen dan molekul kulit penting yang lain berkurangan
– CO Q10 akan menggalakkan pembaharuan kulit
– CO Q10 adalah molekul kecil yang dapat meresap ke dalam kulit dgn pantas

Apa yang ‘LIFEZYME COCOA WITH COQ10’ dapat berikan?
– Ia merangkumi kesihatan dan kecantikan
– Meningkatkan penghasilan CO Q10
– Anti penuaan
– Menyembuhkan penyakit seperti kegagalan jantung dan tekanan yang keterlaluan
– Membina tenaga
– Meningkatkan tenaga batin/kesuburan
– Mengurangkan berat badan secara tidak langsung
– Membantu merawat prostat
– Membantu mengurangkan sakit sendi dan otot

Cara menggunakanya:
1. Ambil 1/2 peket dalam masa 2 hari [Selang sehari]
2. Sediakan dengan air sejuk
3. Elakkan menggunakan bahan besi yang boleh mengakibatkan bahan ‘LIFEZYME COCOA WITH COQ10’ musnah

pro-livezyme01 Lifezyme Ginseng (Harga RM200-250)

– Mencari produk yang mampu menghindarkan kanser dan penyakit berperingkat yang lain?
– Produk yang mampu melegakan lelah?
– Produk yang memberi lebih tenaga?
– Secara tidak langsung mengurangkan berat badan dan memberikan kulit yang cantik?
– Memberikan kesihatan menyeluruh?
– LIFEZYME GINSENG ADA KESEMUANYA!!

KEBAIKAN LIFEZYME GINSENG
1. Memecahkan lemak
– Berkesan untuk proses penghadaman

2. Menghapuskan lemak berlebihan
– Berkesan untuk menstabilkan sistem metabolik
– Memudahkan proses penghadaman
– Membuang buangan toksik
– Menghadamkan makanan dan megelakkan makanan bertukar kepada lemak
– Proses ini tidak berlaku dengan segera, kerana kita menghilangkan lemak, bukan berat
– Ia mengambil lebih masa, tetapi lebih sihat, kesan pada jangka lama dan tidak memudaratkan

3. Memperbaiki penuaan kulit
– Melawan proses penuaan dengan membekalkan darah kepada kulit
– Membekalkan kulit dengan nutrin
– Menghapuskan bahan buangan yang boleh menyebabkan kulit kusam dan tidak sihat

4. Memperbaiki keadaan darah
– Tidak memudaratkan tubuh
– Ia memberikan nutrin
– Membersihkan darah
– Memberikan hormon dengan menstabilkan sistem metabolik
– Mengimbangi kandungan kolesterol
– Menguatkan sistem imuniti tubuh

5. Mempertingkat keupayaan mental
– Memberi nutrin yang diperlukan oleh otak
– Mengimbangi emosi

KEBAIKAN GINSENG
– Digunakan untuk kanser, selesema dan sebagainya
– Menurunkan kandungan gula, kolesterol and diabetes
– Memberikan kondisi yang baik kepada jantung dan buah pinggang
– Memperbaiki tahap kesihatan secara keseluruhan
– Menenangkan sintom lelah and keaddan lain yang melibatkan peredaran uada dlm tubuh
– Mempertingkatkan memori dan proses pemikiran
– Memperbaiki keupayaan bersukan
– Mempertingkatkan kesuburan lelaki dengan mempertingkatkan jumlah, kualiti dan pergerakan sperma. Ia mengaktifkan sistem badan dan mempertingkatkan produktiviti hormon
– Juga memberikan kesan sama kepada wanita untuk hormon estrogen, dengan meransang produktiviti hormon

PENGGUNAAN YANG DISARANKAN
i. MINGGU PETAMA
– Ambil 1 peket/hari
– Pagi
– Perut kosong
– Boleh juga diambila pada bila-bila masa

ii. MINGGU-MINGGU SETERUSNYA
– Teruskan seperti diatas
– Atau boleh tambah kepada 2-3 peket/hari
– Pagi dengan perut kosong: Membantu membersihkan darah
– Sebelum makan tenghari dan sebelum makan malam: Membantu memecahkan lemak

iii. PANDUAN UMUM
– ‘LiveZyme Liquid’ hendaklah diambil dengan minuman sejuk, jus atau susu pada suhu bilik
– Dilarang menggunakan air panas dan sudu besi. Ini bagi mengelakkan struktur enzim musnah
– ‘LiveZyme Liquid’ adalah paling baik diambil sebelum makan
– Bagi umur antara 4-18: Ambil ½ or 1 peket. 2-3 kali sehari
– For umur lebih 18: Ambil 1 peket. 2-3 kali sehari

PERINGATAN
– Memandangkan produk ini mengandungi ginseng, ibu mengandung pada awal kandungan tidak dibenarkan, sehinggan mencecah 5 bulan ke atas
– Baik bagi ibu selepas bersalain dan dalam berpantang
– Boleh diambil bersama ubat/suplimen lain

Kepada yang berminat bembeli dan ingin menjadi pengedar jangan segan hubungi saya di talian 013 2383464 atau email hamydy@yahoo.com

Pengedar bagi cawangan Utara, Selatan dan Sabah Sarawak masih dicari.

Laman Blog : http://enzyme2u.wordpress.com/

laman web syarikat  http://zymtechworld.com/

Posted in Ruangan Perniagaan | Tagged: , , , , | Leave a Comment »