The life journey

Kembara Kehidupan

Posts Tagged ‘restoran mamak terkenal’

Restoran Mamak Hajris Q-Bistro Sri Permaisuri

Posted by hamydy on 15, August 2011

Restoran Q-Bistro Bandar Sri Permaisuri memang tidak asing lagi bagi warga Bandar Tun Razak dan Bandar Sri Permaisuri. Restoran mamak ini menyediakan masakan mamak nasi kandar. Internet percuma, Power cabel Rm1 sejam. Sebenarnya rangkaian Restoran Hajris ini terdapat banyak cawangan di sekitar bandar sri permaisuri ini. Satu tokej nama lain2, anatanya seperti:

1. Restoran Hajris Bistro – Belakang JPJ
2. Restoran Hajris Utama – Sebelah MayBank
3. Restoran Hajris – Blok D Penara
4. Restoran Q-Bistro – Sebelah Restoran Kayu Nasi Kandar Penang.

Makanan biasa la mamak. cuma lokasi Q-Bistro ni saya rasa selesa sedikit berbanding hajris yang lain sekitar sri permaisuri. parking memang susah sikit time penuh kena paking jauh. tak pun pusing dua kali untung ada yang keluar dapat la.

Posted in Jalan2 Cari Makan | Tagged: , , , , | Leave a Comment »

Restoran SS2 Murni Petaling Jaya

Posted by hamydy on 25, October 2009

Pertama sekali kunjung ke restoran ini sya sangat terkejut, antara yang buat saya terkejut  ialah

pertama parking sangatla susah

kedua dari meja makan pertama hendak ke restoran tu punya la jauh. satu blok banggunan punya korridor dia concer

ketiganya menu makanan nya pelik tapi sedap, nama menu pun pelik2 jugak, antaranya ais kosang di panggil “i hate u”.

Menu yang sy cuba kali pertama pergi ialah Mee Raja dan minuman “Pink Panter Blended”  rasa memang sedap.

sebenarnya ada banyak lagi menu yang pelik tapi sedap, lain kali bila pergi sy akan update lagi. siap dgn gambar. kepada pembaca blog saya harap bersabar.

……………………………………………………………………..

SS2 Murni

gambar dari : http://blueepinkk.com/2008/07/14/restoran-ss2-murni-at-ss2-petaling-jaya/
………………………………………………………………………………………………………………………….
 
SS2 Murni Discovery USJ 10

Kiena said

3, September 2010 at 4:08 pm e
..hallo kwn2..aq sokong!menu die mmg pelik tp sedap!skang dah ade cwgn br kt blkg opis aq plak, name die “USJ Murni Discovery”..mmg full sentiase dgn manusia yg dtg!..kgkwn yg len, ble try g sn..sesape yg dkt ngan USJ 9 Subang Jaya or USJ 10 ke..xkesah la mn2 pon..ble g sn..tata!

TQ to kiena
hasil komen beliau, saya pun pergi mencari restoran ss2 murni cawangan USJ 10 dan 9, pusing punya pusing terjumpa kat USJ10. tapi menghampakan..saya tiba jam 10.30 kedai tutup. saya tidak pasti sama ada hari tersebut dia tutup atau memang waktu operasinya begitu. siapa ada maklumat boleh bagitau saya..

Posted in Jalan2 Cari Makan | Tagged: , , , , , , , , , | 4 Comments »