The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for January 28th, 2013

Cambodia ~ Phnom Penh – Siem Reap 2013

Posted by hamydy on 28, January 2013

Cambodia
Trip Kemboja Pertama 23-27 Jan 2013
Trip Puan Nurul Emma dan keluarga telah berjaya diuruskan dengan baik. Trip pertama bagi 2013. Group ini hanya mengambil pakej transport sahaja sepanjang 5 hari dengan seorang Guide berbahasa Melayu. Trip bermula dari Phnom Penh ke Siem Reap dan kembali semula ke Phnom Penh. Terima kasih dan Tahniah kerana memberi kepercayaan kepada saya untuk uruskan trip anda.

Tak sangka ini merupakan trip pembuka tirai 2013 yang saya uruskan untuk Puan Nurul Emma. Harap berpuas hati dengan layanan guide dan juga pemandu yang telah saya aturkan.

Berikut adalah Tentative perjalanan yang asal

23 Jan 2013
Melawat Killing Field (Tempat pembunuhan beramai2 Pol Pot)
Tempat tahanan Pol Pot S21
Melawat Istana Negara
Melawat Muzium Negara
Center Market

24 Jan 2011
Bertolak ke Siem Rep
Sun Set kat bakheng hill
Night Market

25 Jan 2011
Pergi ke Angkor
– Angkor Ta phrom (Tempat filem Thom Rider)
– Bakheng
– Banteay Srei
– Angkor Bayon
– Angkor Thom
– Angkor Wat

26 Jan 2011
Tasik Tonle Sap
Pulang dan singgah di ladang Teratai
Pergi ke Kampung Budaya

27 Jan 2011
Bertolak ke Phnom Penh
Airport to KL

Sekian terima kasih

Advertisements

Posted in Melancong | Tagged: , , | Leave a Comment »

Taman Saujana Hijau ~ Putrajaya

Posted by hamydy on 28, January 2013

Taman Saujana Hijau
Taman Saujana Hijau Presint 11 ~ Putrajaya
Taman ini merupakan lokasi terbaru yang saya jumpa, sebenarnya taman ni dah ada lama cuma saya jer yang tak tau. Terdetik hendak pergi ke taman ini apa bila terlihat seorang rakan saya post gambar di FB nya. Tengok cantik dan teruja hendak pergi.
Taman Saujana Hijau Putrajaya Taman Saujana Hijau Putrajaya
Taman Saujana Hijau ini terletak di presint 11 Putrajaya dan terletak di atas bukit, Lanskapnya terdiri dari dua buah bukit kecil. Pemandangan memang cantik dan taman ini saya lihat diselenggara dengan baik. Rumput dan pokok2 terjaga dengan baik. Sering kali tempat ini dijadikan lokasi untuk para pengantin bergambar kenangan (Outdoor Shoot)

Bagaimana hendak pergi
Mudah sahaja anda cuma perlu cari jalan menuju ke Balai Polis Persint 11, Jika anda jumpa Balai Polis persint 11 maka anda akan jumpa taman ini. Gunakan Google maps, waze dan GPS, pasti jumpa.

Tak banyak yang boleh saya ceritakan tentang Taman ini sbbnya baru pertama kali datang. Itupun sekejap sahaja, saya sampai sekitar jam 5.00pm jalan2 sekejap dah nak masuk magrib.

Aktiviti yang menarik dibuat disini adalah joging sambil menghirup udara segar.

Sekian..

 

Laman web yang share guna gambar dari blog saya berkenaan tempat ini:

https://www.ammboi.com/18-tempat-menarik-di-putrajaya-bandar-dalam-taman-ini-pasti-memukau-mata-anda-dengan-kecantikan-landskapnya/

Posted in Kesihatan, Riadah Santai, Sukan | Tagged: , | 1 Comment »