The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for September 13th, 2011

Backpacker 2012

Posted by hamydy on 13, September 2011

Hasil Permintaan rakan-rakan Blogger dan rakan-rakan kerja maka saya pun membuka trip backpacker saya kepada orang ramai yang berminat hendak join trip saya. Sebelum ini trip backpacker sy buat secara solo atau 2-3 orang sahaja kemana-mana destinasi bergantung pada tiket murah.

berikut adalah Trip 2012

Kuala Lumpur – Singapore – Batam 28-29 April 2012

Berikut adalah Senarai Nama yang telah confirm pergi dan sudah beli tiket flight

1. Abd Hamydy
2. Nik Azman
3. Izwan
4. Raja Hafis
5. Hafizah
6. Zalia
7. Azimah
8. Zalikha
9. Maslini
10. Mekadina (KIV)
11. Alif (KIV)

Tentative

28 April 2012 – Sabtu
06.15am – Berlepas ke Singapore dgn Pesawat Airasia
07.15am – Tiba di Changgi Airport (Singapore)- Round2
08.00am – Naik MRT ke Sentosa Island
08.15am – Singgah Cek in Backpacker Hotel
08.30am – Sambung naik Train ke Sentosa Island
09.00am – Sampai sentosa Island round2 pantai
10.00am – Masuk Universal Studio – enjoy sampai malam
10.00pm – Keluar dari Universal Studio
11.00pm – Balik ke Backpacker Hotel
11.30pm – Jalan2 kaki sekitar Pekan – tgk aktiviti malam ( Macam2 ada)
02.00am – kalau dah ngantuk baru balik tido :D

29 April 2012 – Ahad
07.00am – Bertolak ke Habour Front, Vivo City
09.00am – Beli tiket ke Batam
10.00am – Berlepas Ke Batam
11.00am – Sampai ke Batam
11.30am – Jalan2 kat Nagoya – Shoping Sakan
04.00pm – Bertolak balik ke Singapore
05.00pm – Sampai ke singapore – terus ke Sentosa Island
09.00pm – Naik MRT ke Changgi Airport
11.00pm – Berlepas Pulang ke Kuala Lumpur
12.00pm – Tiba di KL
01.00pm – Sampai Rumah
07.00am – Masuk keje..

Kos Belanja
Saya cuma kenakan 1 kos sahaja
1. Backpacker Hotel = 20SGD = RM40

Kos Sendiri
1. Tiket Penerbangan
2. Tiket Masuk Universal Studio = 72 SGD
3. Tiket Ferry ke BATAM = 38 SGD
4. Train MRT = 10 SGD dah cukup rasanya
5. Makan = ikut perut masing2 harga makanan lebih kurang kat Mesia cuma dia dalam SGD la. so kalau makan 20 SGD maknanya RM40 la.
6. Duit Shoping – itu ikut buget sendiri la.

https://hamydy.wordpress.com/backpacker-2012/

Posted in Melancong | Tagged: , | Leave a Comment »

Putrajaya Maritim Club House

Posted by hamydy on 13, September 2011

Pusat sukan air yang terletak berdekatan dengan Hotel Pullman Putrajaya merupakan salah satu lokasi santai yang agak menyamankan minda. Di pusat maritim ini saya dapati kebanyakan mat salleh datang untuk main sukan air iaitu jet ski. Harga yang ditawarkan juga tidak la terlalu mahal bagi yang sekali sekala ingin mencuba.


Dalam Maritim club house terdapat cafeteria. lokasi cun jugak sbb boleh view tasik. bagi pasangan yang ingin berdating, amat sesuai la lokasi ini sbb aman dan tidak ramai orang. Tapi makanan yang dijual ala2 hotel la. kalau ala2 hotel paham2 la harganya pun ala2 hotel jugak la. tapi ok jugak la sesekali makan kat situ. Kat cafe ini ada menu western dan juga goreng2 jugak. Saya mencuba nasi goreng cina, biasa jer tak la power sangat.

Club house ni kalau tak silap saya 3 tingkat, di tingkat pertama ada kolam renang untuk awam. Menariknya kolam renang ni kita boleh lihat view tasik dan tak ramai orang. bayaran yang dikenakan cuma RM5 bagi dewasa dan kanak2 dibawah 3 thn tidak dikenakan. di tingkat 3 pula terdapat Gim. Jadi tempat ini memang sesuai la untuk beriadah hujung minggu sambil rilekkan minda. jika anda bawa ahli keluarga anak pun selesa di kawasan ini.

Posted in Jalan2 Cari Makan, Riadah Santai | Leave a Comment »