The life journey

Kembara Kehidupan

Restoran Hameediyah Tandoori

Posted by hamydy on 11, July 2011


Restoran Hameediyah Tandori di Lebuh Campel Penang merupakan salah satu daripada restoran Nasi Kandar yang popular di Penang. Kesempatan menghadiri Expo Usahawan Pulau Pinang ( PENBEX) di Kepala Batas pada 9 Julai 2011, kesempatan itu saya tidak lepaskan peluang untuk pergi ke Penang untuk mencuba Nasi Kandar. Mulanya hendak mencuba Nasi Kandar Beratur, tapi kebetulan tutup ketika itu.

Memandangkan Kambing habis, ,maka saya mencuba Nasi Kandar Ayam dan Minuman Air Bandung. Air Bandung ni sedap dan menjadi antara minuman kegemaran pengunjung di restoran ini. Harga sepinggan nasi kandar ayam ini adalah RM8.50

Suasana dalam restoran ini selesa walaupun hanya seluas 1 lot kedai. Restoran ini mempunyai 2 lot, yang asal dan yang baru tetapi dipisahkan oleh 1 lot kedai lain ditengah.

Restoran Asal 2 lot kedai                                                Restoran Baru 1 lot sebelah sahaja, selang satu lot kedai.


Bersama dengan Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor mendengar taklimat dari Pensyarah Kajian Ilmu Falak (Kaji Bintang) dari USM. Dalam Doom (Mini Kubah). Dalam Doom ni kita dapat lihat langit dan bintang seperti kita melihat ke langi, sebuah projektor yang memancarkan imej kajian alam dan bintang berada ditengah2 Doom. Ekslusif Doom ini hanya boleh muat 10-15 orang. Lokasi di Ekspo Usahawan Bumiputera Pulau Pinang 2011 (PENBEX) Sila Klik Link ini untuk lihat Galeri Foto PenBex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: