The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for January 2nd, 2011

Steak House Kampung Baru

Posted by hamydy on 2, January 2011


Restoran Western kat kampung baru ini merupakan kali kedua sepanjang tahun ini saya cuba. sebelum ini ada pengunjung dari blog saya yang mencadangkan tempat ini. walau pun dekat sahaja dgn restoran Chip n Steak yang selalu saya kunjungi namun tidak juga saya sampai. kali ini tergerak hati untuk mencuba makanan western kat restoran STEAK HOUSE ini. Kali pertama mencuba, saya mencuba makanan kegemaran saya iaitu Lamb Chop. Perghh sedap jugak.. memang best la. tak sangka. kalau la dulu lagi dah cuba sure sy datang selalu makan kat restoran ini.


Lokasi restoran ini mudah sahaja dicari atau ditemui. Restoran ini terletak sebaris dengan Masjid Jamek Kampung Baru. Masuk Trafik Light simpang Empat masjid di sebelah kiri anda terus lagi anda akan jumpa simpang 4 ada parking ospital tawakal kampung baru disebelah kanan. Selepas simpang empat anda akan dapat melihat Restoran STEAK HOUSE di sebelah kiri anda.


Pakir kereta amat terhad di hadapan restoran ini. oleh itu jika hendak senang anda boleh la pakir di pakir lot sebelah kanan di hadapan sedikit dari restoran ini. Bayaran RM3 dikenakan untuk sekali masuk pakir. Kawasan Pakir ini agak luas boleh muat banyak kereta. kalau nak jimat sampai kena tercari2 pakir dan tunggu orang keluar dah buang masa.. bayar je Rm3 dah boleh pakir dgn cepat.

 

Ruang makan di restoran ini ada dua bahagian, iaitu bahagian luar dan bahagian dalam. bahagian dalam sentiasa dalam keadaan gelap dan ditemani cahaya lampu yang suram, manakala bahagian luar open air. Suasana juga ok susunan meja tidak begitu padat dan ia nampak teratur. Terdapat kemudahan tandas dan surau disediakan direstoran ini. Namun Tandas nya adalah unisex. Dua2 jantina boleh masuk..perlu ambik giliran jer.

Selain Lamb Chop saya juga ada mencuba chiken cop dan sup cendawan, rasa ok dan sedap, manakala harga juga berpatutan. Saya ada bertanya di kaunter sama ada boleh dibuat booking melalui telefon atau pun ada kad nama. namaun petugas kaunter memaklumkan bahawa tiada kada dan booking adalah melalui datang sendiri di kaunter.

entri sebelum ini mengenai western kampung baru : https://hamydy.wordpress.com/2008/05/22/western-food-kampung-baru/

 

19/08/2011

salam ramadan kepada pembaca blog saya. sepanjang bulan ramadan 2011 saya sering di hujani dengan panggilan telefon untuk buat reservation untuk berbuka puasa di restoran ini. Harap maaf sbb sy tiada no telefon restoran ini untuk saya share kat sini.

Setahu saya tiada reservation melalui telefon dibuat setakat ini, saya pernah bertanya pada casher restoran tersebut jika hendak buat reservation kena datang awal buat oder dan terus bayar barula dia akan reserve meja dan siapkan makanan untuk kita.

harap dengan penerangan saya ini tiada lagi pembaca yang tersalah call saya untuk buat reservation ya.. 😀

Advertisements

Posted in Jalan2 Cari Makan | Tagged: , , , , | 3 Comments »

2010 in review

Posted by hamydy on 2, January 2011

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

Crunchy numbers

Featured image

The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 79,000 times in 2010. If it were an exhibit at The Louvre Museum, it would take 3 days for that many people to see it.

In 2010, there were 51 new posts, growing the total archive of this blog to 132 posts. There were 353 pictures uploaded, taking up a total of 145mb. That’s about 7 pictures per week.

The busiest day of the year was August 23rd with 710 views. The most popular post that day was Ikan Bakar Bagan Lalang.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were en.wordpress.com, google.com.my, facebook.com, search.conduit.com, and mail.yahoo.com.

Some visitors came searching, mostly for ikan bakar bagan lalang, kota kinabalu map, puyuh, mendaki gunung kinabalu, and hotel murah di kota kinabalu.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

Ikan Bakar Bagan Lalang January 2008
14 comments

2

Restoran Masakan Arab Al-Rawsha Kuala Lumpur February 2009
29 comments

3

Kos Mendaki Gunung Kinabalu Meningkat October 2008
257 comments

4

Western Food Kampung Baru May 2008
15 comments

5

Hotel Murah Kota Kinabalu Sabah January 2009
41 comments

 

Sumber:

— On Sun, 2/1/11, WordPress.com <donotreply@wordpress.com> wrote: 

From: WordPress.com <donotreply@wordpress.com>
Subject: Your 2010 year in blogging [hamydy.wordpress.com]
To: hamydy@yahoo.com
Date: Sunday, 2 January, 2011, 5:22 AM

Your 2010 year in blogging

Team WordPress.com + Stats Helper Monkeys
January 2nd, 20

Posted in Uncategorized | Tagged: | Leave a Comment »