The life journey

Kembara Kehidupan

Cuti-cuti D langkawi

Posted by hamydy on 22, August 2010


Dataran Lang

Telaga Tujuh

Kereta Kabel

Makam Mahsuri
All Photos : Credit to ezane

Bercuti ke Pulau langkawi merupakan destinasi yang menarik. Untuk pergi bercuti kesini pengunjung tidak perlu mnempah sebarang pakej atau ambil mana2 travel agen. saya syorkan supaya anda bergerak sendiri dengan menyewa kereta sewa.

Berikut adalah Tips2 jika anda “gambel”

1. Pertama dapatkan peta tempat2 menarik sektar langkawi. peta ini anda dapat diperoleh di lobi hotel ataupun di kaunter pelancongan.

2. Kedua dapatkan kereta sewa, harga kereta sewa adalah lebih kurang sahaja diantara pengusaha kereta sewa.  Kalau anda perlukan kereta sewa boleh la hubungi no ni.

Nama : Paksu zali 019 4791986

setakat ini perkhidmatan beliau sangat bagus dan memuaskan hati pelanggan. kereta sewa anda boleh mintak hantar ke airport dan jeti, dan masa pulang juga anda boleh tinggalkan kereta tersebut di jeti atau airport.

harap maklum tempahan kereta adalah bergantung kepada jenis kereta yang anda inginkan, jika anda hendak kereta import beliau akan dapatkan…sebut sahaja kereta apa..jika beliau boleh dapatkan sure anda dapat.

Jika hendak lagi jimat anda boleh mencari motel2 murah atau pun chalet2 murah sekitar pekan kuah dan sekitar pantai chenang.

One Response to “Cuti-cuti D langkawi”

  1. Linda said

    Saya pula terkena degan seoran nama SOBRI.. 0124455406 & ayahnya pula 0174531140. bg RIO AUTO minta terus RM160 utk 2 hari. ok la… minyak E! malam tu terus isi minyak penuh RM89.20 check in. Pg esk nak grk kete x blh start. dh dkt sejam br bg kereta ganti WIRA MANUAL!! janji dh siap repair nak call. sms tnya keadaan dkt kul 5 br bgtau kete dh siap… sy x amik & sy nk trs swa WIRA MANUAL tu je.. So minta refund duit minyak dalam RIO tu…dh bertalu sms br nk jwb yg bestnya byr RM50 je!!!!!! atas alasan duit dh byk abis sebab repair fuel pump RM700. bila jumpe berdepan pun sy ulang lagi… masih bt mka selamba… call pula bapa dia… boleh plak bapa dia ckp kita sesama Islam x pyh la nk gaduh2 anak saya ramai kawan!!! WTH!!!! RIO biru no KV 4667 C hati2 lah korang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: