The life journey

Kembara Kehidupan

Memancing di Jugra 30 Jan 2010

Posted by hamydy on 19, July 2010

Trip memancing ke jugra ini adalah secara adhoc jer, selepas contact pakcik sy tanyakan tentang sampan didapati ada yang kosong terus saja kami booking. Trip kali ini sy bawak dua orang rakan dari johor.

Memandangkan pakcik sy mempunyai enjin maka kami hanya menyewa sebuah sampan kosong dan sebuah lagi sampan berenjin dan tekong. Kos adalah seperti berikut.

Komen saya lokasi  ini adalah menarik dan banyak ikan, cuma kena pastikan masa yang sesuai hendak turun la. kena tengok jadual pasang surut air la.

Apa2 pun tempat ni boleh dapat semilang dengan lumayan jugak.

Bilangan pemancing : 5 Orang
Sewa Sampan sahaja : RM30
sewa Sampan + enjin + Tekong : RM200

4 Responses to “Memancing di Jugra 30 Jan 2010”

  1. amar said

    salam, saya bru nk brjinak ngan hobi mancing ni, nk tnyeklo nk pancing kat cni kn, kne naik bot ker?
    klo pncing kat tepi ade ikan x? umpan nk pkai pe?

  2. hadi said

    sy org banting.slalu jugak mancing kt batu ampah(jugra)
    nk mancing situ mmg kne tgk air la.klu air kuat atau surut mmg xle nk dpt ape laa.mancing tepi boleh je dpt.sy pernah macning tepi dpt semilang 8ekor.mancing 3 jam ja.

    • hamydy said

      Hi hadi
      tq sbb singgah di blog saya
      itula kena tgk air, tekong boat tu pun pesan macam tu, tapi kalau ada yang nak jugak tekong tu bawak jer😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: