The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for July 19th, 2010

Empangan Tekala June 2009

Posted by hamydy on 19, July 2010

Petang  21 june 2009 . boring2 rojer2 rakan2 terus jer jadi memancing kat empangan hulu langat (Tekala). Port ni port ikan toman. umpan yang sesuai anak keli dan hati ayam.

Advertisements

Posted in Memancing | Tagged: | 2 Comments »

Memancing di Jugra 30 Jan 2010

Posted by hamydy on 19, July 2010

Trip memancing ke jugra ini adalah secara adhoc jer, selepas contact pakcik sy tanyakan tentang sampan didapati ada yang kosong terus saja kami booking. Trip kali ini sy bawak dua orang rakan dari johor.

Memandangkan pakcik sy mempunyai enjin maka kami hanya menyewa sebuah sampan kosong dan sebuah lagi sampan berenjin dan tekong. Kos adalah seperti berikut.

Komen saya lokasi  ini adalah menarik dan banyak ikan, cuma kena pastikan masa yang sesuai hendak turun la. kena tengok jadual pasang surut air la.

Apa2 pun tempat ni boleh dapat semilang dengan lumayan jugak.

Bilangan pemancing : 5 Orang
Sewa Sampan sahaja : RM30
sewa Sampan + enjin + Tekong : RM200

Posted in Memancing | Tagged: , | 4 Comments »

Bangsaku Merdeka

Posted by hamydy on 19, July 2010

Posted in Sajak Nusantara | Tagged: | Leave a Comment »