The life journey

Kembara Kehidupan

Trip santai ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia 23-25 july 2010

Posted by hamydy on 13, May 2010

Trip Santai

Pengumuman harap maaf tarikh terpaksa di awalkan seminggu disebabkan oleh hal2 yang tidak dapat dielakkan.

tarikh terkini adalah pada 23,24,25 Julai 2010

Kos Anggaran : RM300 (Ground) termasuk Transport dan hotel + Tshirt

kos tidak termasuk tiket penerbangan

Tentative

Jumaat (23/7/2010)
10.00am – Bertolak ke Surabaya dgn pesawat Air Asia
12.00pm – Tiba di Surabaya terus transport ke Hostel dekat Kaki Gunung
4-5.00pm – Tiba di hotel dan cek in.. bermalam

Sabtu (24/7/2010)
2.00am – Bertolak ke kaki gunung
3.00am – Mula mendaki
5.00am – Dijangka tiba di puncak, Tunggu sunrise dan menikmati view
7.00am – Sarapan
8.00am – Bertolak ke hotel
12.00pm – Cek out dan bertolak ke Surabaya
4.00pm – Tiba di surabaya cek in hotel
5-10pm – Shoping2 dan enjoy di kota Surabaya

Ahad (25/7/2010)
8.00am – Aktiviti bebas
12.00pm – Cek Out
1.00pm – Bertolak ke airport
4.00pm – Berlepas pulang ke Kuala Lumpur

Isnin (26/7/2010)
Ada 4 orang yang balik pada hari ini. ( nak jalan2 tambahan)

Penyertaan terhad kepada 12 orang sahaja.

siapa bayar ground dulu dia dapat. ground xakan dipulangkan dijika tarik diri tapi boleh jual tempat tersebut pada rakan yang lain.

Item yang perlu dibawa
1. baju sejuk
2. glove
3. Mask
4. Lampu suluh
5. air mineral (boleh beli kat sana)
6. Makanan Ringan

Berminat sila hubungi :

Hamydy : 013 2383464 email Hamyd[at]yahoo.com

Line Up yang dah kompom (Update terkini list 16 June 2010)

1. Nor Muslim (Jab Anestesiologi) Otai ni – (Paid RM300 5/5/2010)(Betolak 23.7.10 pg)(Balik 26.7 ptg)
2. Abd Hamydy (Mikrobiologi)(Paid RM300 5/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 25.7 ptg)
3. (Booked) (Paid RM300 12/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 27.7 mlm)
4. (Booked) (Paid RM300 12/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 27.7 mlm)
5. (Booked) (Paid RM300 12/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 27.7 mlm)
6. (Booked) (Paid RM300 12/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 27.7 mlm)
7. Zuraida bte Mohd. Noor (Paid RM300 14/5/2010)(Betolak 22.7.10 Mlm)(Balik 27.7 mlm)
8. Mazri Bin Hamid Uitm Paid RM700 (25/5/2010)(Betolak 22.7.10 Malam)(Balik 25.7 ptg)
9. Noretahanom bt Zainuddin (Puncak Niaga) Paid RM300 (14/5/2010)(Betolak 22.7.10 Petang)(Balik 25.7 ptg)
10. Nurmimi Edani binti Jamaluddin (UKM Bangi) Paid RM300 (7/5/10) (Betolak 22.7.10 pagi)(Balik 26.7 mlm)
11.  Nurul Amilin Binti Muhammad (NIOSH Bangi) Paid RM300 (7/5/2010) (Betolak 22.7.10 pagi) (Balik 26.7 mlm)
12. Fadlin Mender (Hospital UKM)()(Betolak 22.7.10 Malam)(Balik 25.7 ptg)

Bilangan Peserta
Peserta Lelaki = 5
Peserta Perempuan = 7
kosong = 0

Total = 12

No Penerbangan Peserta

Betolak 22/7
QZ7614 ( 4.15pm) (3 orang)
QZ7616 (10.25pm) (8 orang)

Betolak 23/7
AK552 ( 10.25pm) (1 orang)

Pulang 25/7 (3 orang)
QZ7615 (6.25PM)

Pulang 26/7 (3 orang)
AK557 (8.20pm)

Pulang 27/7  (5 orang)
AK557 (8.20pm)

9 Responses to “Trip santai ke Gunung Bromo Surabaya Indonesia 23-25 july 2010”

  1. JJ said

    ada x senarai hotel2 murah kat bandung,medan n bali?

    • hamydy said

      hi JJ
      buat masa ni sy tiada senarai hotel murah kat bandung, medan dan bali.
      biasanya hotel murah adalah backpaker hotel la.

      sy update bila pulang dari surabaya nanti,

  2. ryyta said

    Salam Hamydy

    Saya terhilang no acc. nak bank in another RM150 tolong forwardkan.

    Terima kasih.

  3. hamydy said

    salam
    Terima kasih kepada en jefri yang call saya dari Penang.
    Berikut sy updatekan perkembangan terbaru peserta.
    buat masa ini dalam senarai cuma 1 kosong. sudah ada yang bertanya cuma sy belom dapat confirmation dr beliau lagi. Nanti sy maklumkan pada en jefry.

    sekian terima kasih

    • hamydy said

      salam en jefry dari penang dan Cikgu Khairul dari gombak

      tempat masih kosong 1. jika berminat sila hubungi sy secepat mungkin.

      sekian terima kasih

  4. hamydy said

    Salam Kepada en Khalid MPK

    terima kasih kerana menghubungi saya. Untuk makluman sy bukan travel agen. oleh itu trip akan datang belom dipastikan lagi. biasanya sy tidak pergi tempat yang sama dua kali dalam tahun yang sama.

    jika en khalid berminat untuk buat trip kesana. Insyallah sy akan update kan maklumat tentang trip ini dari segi kos dan cara pengurusan setelah sy pulang dari bromo nanti.

    buat masa ini sy cuma ada satu contact sahaja dari sana yang uruskan transport dan tempahan di bromo.

    jika tidak kenal orng sana. kita boleh jugak terus bertolak dari airport ke bromo dgn menyewa teksi di airport…tapi kosnya akan mahal berbanding jika sudah buat arrangment group.

    tunggukan maklumat terkini selepas sy pulang nanti.

    sekian terima kasih

  5. hamydy said

    Salam
    kepada cik Noraishah dari KKR

    Terima kasih kerana menghubungi saya

    Untuk makluman cik. Trip ke bromo kekosongan seorang sahaja. Maaf sy tidak dapat nak tambah lagi seorang kerana arrangment penginapan di bromo terhad. kalau trip jalan ke surabaya itu tiada masalah. tapi di bromo perlu tempah awal dan agak terhad.

    jika awk masih berminat…kekosongan cuma 1 sahaja

    Bilangan Peserta
    Peserta Lelaki = 4
    Peserta Perempuan = 7
    kosong = 1

    Total = 12

    sekian terima kasih.

  6. hamydy said

    salam Siti Khairul
    terima kasih kerana menghubungi saya pagi tadi.
    sekiranya anda berminat boleh comfirm dengan sy semula.

    sekain terima kasih

  7. […] https://hamydy.wordpress.com/2010/05/13/trip-santai-ke-gunung-bromo-surabaya-indonesia-23-25-july-201… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: