The life journey

Kembara Kehidupan

Restoran Masakan Arab Al-Jazeera Cyberjaya

Posted by hamydy on 13, September 2009

al jazeeraAl JazeeraP9110119P9110120P9110123P9110144
Restoran Masakan Arab Al-Jazeera Cyberjaya
Restoran ini saya pergi setelah salah seorang pembaca blog ini mencadangkan restoran ini diruangan komen dri post restoran masakan arab al Rawsha kl. https://hamydy.wordpress.com/2009/02/26/restoran-masakan-arab-al-rawsha/

Makan untuk berbuka puasa adalah secara bufet. Harga untuk seorang adalah RM30. Menu buffet tidal la banyak sangat macam buffet masakan kita di hotel2, Buffet dia cuma masakan arab sahaja. Antara yang bestnya ilah dapat makan kambing dengan puas la. memang kambing dia banyak la boleh tambah sampai kenyang. Kambing dia tak macam kambing bakar kita, dia punya rasa lain ikut resepi arab la. Kawasan ni banyak orang arab yang datang bertandang, dan terdapat sebuah lagi Restoran Masakan Arab SABA.

Pengunjung yang datang tidak la seramai restoran al Rawsha kl, sebab tempat dia tak besar. Nak komen lebih tak dapat la sebab blom dapat rasa semua masakan kat restoran ini.

Untuk pergi ke kesana senang sahaja. anda cuma ikut signboard cyberjaya dan dari landmark MMU (multimedia universiti), Kemudian cri signboard CBD Perdana. Restoran Al Jazeera terletak di CBD perdana. Di komplek CBD ini terdapat banyak restoran seperti secret resipi dan lain2 lagi. di seberang jalan juga terdapat komplek restoran2.
P9110158

Atas Permintaan Lokasi Tempat maka sy letakkan map dari google maps

9 Responses to “Restoran Masakan Arab Al-Jazeera Cyberjaya”

  1. FARAH said

    terima kasih kerana datang ke restaurant kami dan sudi buat coverage. saya berharap ada yang sudi datang lagi dan jika ada sebarang komen yang membina, jangan segan untuk memberitahu agar kami dapat menaikkan lagi mutu restaurant ini. tq

    • fauziah said

      semalam saya & hubby go to wangsamaju branch then try mendy lamb & mendy chicken. Memang sedap..did sms your husband to book on 26th-coming friday with 20 adult & 11 kids. Any other dish or drink yang you nk recommend for our family gathering?

    • hamydy said

      salam farah

      sama2
      saya memang menyokong pengusaha2 makanan kita. asalkan mereka menjaga kualiti masakan dan kebersihan dan juga perkhidmatan yang baik.

      Bak kata orang ” kalau sedap beritahu kawan, kalau tak sedap beritahu kami”

      semoga perniagaan anda akan bertambah maju.

  2. Liza said

    Pegi sana petang tadi.. Dah tutup. Relocate ke closed forever??? Baru nak test food kat situ.. at the end, we went to Saba instead…

  3. zaidizero said

    To liza, if not mistaken they have relocate to presinct diplomatik, around 5km from alamanda

  4. Yaya said

    landmark dia apa ek..dah lama teringin nak makan makanan arab.tapi tak tau katne yang sedap.

  5. Salam. Kalau tak silap dekat juga dengan Restoran Saba tu kan? Apa pun makanan arab memang best.

  6. carbon rakeback…

    Restoran Masakan Arab Al-Jazeera Cyberjaya « The life journey…

  7. Azrul said

    siapa tahu restoran ini beroperasi di mana sekarang??? Sebab di cyberjaya dah tiada dah.. TQ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: