The life journey

Kembara Kehidupan

Westerns Cafe (Taman Bukit Cheras)

Posted by hamydy on 6, March 2009

chiken-chop2
Ruang bawah rumah kedai yang di beli atau disewa (tak sure) khas untuk letak meja makan dan bekalan.tiada dapur.
chiken-chop3
Dapur utama dan asal.

Westerns Cafe Taman Bukit Cheras. Restoran ini boleh dikatakan glamour jugak. ramai yang datang makan kat sini. Kalau datang sini kita akan dapati majoriti pengunjung adalah kaum melayu, manakala tukang masak dan pelayan juga kaum melayu. Tetapi tokei restoran ini adalah seorang cina. namanya Calvin Leong. Tokei ni sekali-sekala jer boleh nampak itupun kat kaunter casher.

Pertama sekali datang restoran ni sejak 2001. masa tu chiken chop nya boleh dikatakan sedap. Time tu rumah kedai tu belom ada lagi cuma gerai sebelah selekoh je. Tapi komen terbaru baru2 ini setelah sekian lama tak pergi, chiken chop dia dah tak sedap macam dulu lagi. Dulu kuahnya sedap, yang sekarang kuahnya macam kuah ready made jer.

Kat restoran ni dia letak gambar plak “jalan2 cari makan”. Tapi plaknya tak ada pun. Tak tahu la sama ada JJCM pernah datang atau tidak kat restoran ni. kalau ada plak tu boleh pecaya jugak la dari letak gambar.

ini alamat:
Westerns Cafe Taman Bukit Cheras
1, Jalan 15/144A,
Taman Bukit Cheras,
56000 Kuala Lumpur
Calvin Leong (o12-2258122)

3 Responses to “Westerns Cafe (Taman Bukit Cheras)”

  1. mas said

    dulu saya suka datang cafe ni, tapi sekarang dah x lg sebab kuah tu dia buat kat rumah, tau2 je la tokey dia, rahsia sangat tentang resepi dia, saya syak macam2, ye la barang makan bagi anak2…

  2. hareezdan said

    mmg JJCM pernah dtg..mse tu maria tunku sabri yang jd pengacara nya..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: