The life journey

Kembara Kehidupan

Archive for May 22nd, 2008

Western Food Kampung Baru

Posted by hamydy on 22, May 2008

Restoran western food Kampung Baru yang sangat popular di kenali sebagai Chop n Steak. Pertama kali datang ke restoran ini pada tahun 1999, masa tu restoran ini tidak macam sekarang, sekarang ni ada kapal kecil ditengah restoran yang berfungsi sebagai kaunter bayaran dan mini dapur. Pada tahun 1999 semasa mula2 datang kalau tak silap masa tu cuma ada layar kapal, jet ski dan stering kapal. so waktu itu saya dan rakan2 panggil restoran ini sebagai “the ship” bukan the ship kat pertama komplek tu, tapi ‘the ship kampung baru. Masa tu yang kita orang selalu makan chiken chop.

Sekarang ni restoran ni dah makin maju sampai dah ada 4 cawangan termasuk restoran utama kat kampung baru. Ramai orang datang kat restoran ni tambah2 lagi bila hujung minggu. walaupun ramai pelanggan yang datang, makanan yang disediakan tidak lambat dapat. so sampai sekarang saya masih mengunjungi restoran ini.

Kalau nak tempah atau pertanyaan bleh la call kat nombor berikut

019 3005340 – 019 3357373-03 26983700- Fax 03 26983700- email klcns@streamyx.com –  Cawangan Utama Kg Baru

019 4810611 – Sri Serdang

012 3236746 – Selayang Utama

019 4810611 – PKNS Serdang

Posted in Jalan2 Cari Makan | Tagged: , , | 20 Comments »

Streamyx

Posted by hamydy on 22, May 2008

 

Cas untuk memasang sreamyx combo kali pertama seperti berikut:

 

Deposit                                    RM75

Stamp                                      Rm10

Pemasangan line telepon           RM30-50

 

Untuk pakej RM60/month adalah 384kbps sebenarnya speed yang kita dapat bukan 384kbps, ini hanya berlaku kalau kita sorang jer guna kat kawasan kita tu. Secara purata kelajuan yang  dapat hanyalah sekitar 200+++ kbps jer

 

Kontrak selama 12bulan. Cas penggunaan telepon hanya jika kita membuat panggilan keluar untuk  panggilan masuk adalah percuma.

Promosi hebat dari streamyx. Maklumat lanjut cliks www.tm.com.my  atau www.streamyx.com.my

Posted in Multimedia ICT | Tagged: | Leave a Comment »

From Egg to Baby

Posted by hamydy on 22, May 2008

Posted in Jurnal Kehamilan | Tagged: , , , | 1 Comment »