The life journey

Kembara Kehidupan

Rumah Rehat Cempaka Sari Parit Perak

Posted by hamydy on 6, July 2011


Rumah Rehat Cempaka Sari yang terletak di pekan Parit Perak merupakan salah satu tempat yang sangat mendamaikan jika anda ingin bercuti dan berbengkel dengan suasana kampung yang  tenang dan  aman. Rumah Rehat Cempaka Sari ini betul2 terletak di Pekan Parit Perak dan lokasinya betul2 ditepi sungai.

Lokasi stategik ditepi sungai menjadikan Rumah Rehat ini sesuai beriadah sambil memancing. Terdapat sebuah jambatan konkrik yang panjang menghubungkan Pekan Parit dengan Kampung Belanja Kiri, Jambatan ini hanya boleh dilalui dengan kenderaan beroda dua dan pejalan kaki sahaja. Ditengah2 sungai tersebut terdapat pulau yang memanjang hasil hakisan sungai suatu masa dulu, dan ia ditegah2 jambatan tersebut. Untuk pergi ke pulau ini hanya menggunakan jambatan tersebut dimana ditengah2 jambatan tersebut terdapat anak tangga untuk ke pulau tersebut. Pulau ini luas memanjang dan sesuai untuk aktiviti memancing dan ber Champing.

Rumah Rehat ini beroperasi 24jam menawarkan kemudahan seperti:

*Bilik Mesyuarat
*Dewan Seminar
*Anjung Makan/BBQ
*Bilik Penginapan.
*Tempat letak kenderaan percuma

Kemudahan Penginapan
Mempunyai lebih kurang 24 buah bilik

Bilik Standard
2 katil Bujang (Single bed) dan
1 katil Besar (Queen Bed)

Harga
Hari Biasa : RM60/sehari
Hari Minggu ? Cuti Am : RM70/Sehari

Pakej Yang disediakan
Pakej Kursus
Pakej Perkahwinan
-RM20 : Dalam Dewan (Hawa Dingin muat 100 Orang)
-RM18 : Luar : Khemah Terbuka (Muat 1000 Orang)
-8 jenis hidangan – set pelamin – Buah-buahan – Minuman – Iringan Kumpulan Muzik
-Percuma Bilik Pengantin 2H1M

Sewa Dewan
RM200++
RM100 PA Sistem

Contact
Rumah Rehat Cempaka Sari
32800 Parit Perak
Tel : 05-3772795
H/P : 019-5485031

About these ads

9 Responses to “Rumah Rehat Cempaka Sari Parit Perak”

  1. Mat Yusup Mohamad - 0196400450 said

    Saya nak tempah satu bilik untuk dua malam.
    19aug dan 20aug2011.

    Mat Yusup Mohamad – 0196400450
    Lot 182, Lorong 6, Kg Tengah
    47100 Puchong
    Selangor

    • hamydy said

      salam en Yusuf

      untuk tempahan sila berhubung terus dengan pihak pengurusan Rumah Rehat Cempaka Sari.

      untuk makluman saya tidak menguruskan tempahan ini, saya pun menginap kat situ baru2 ni. dan tempat menarik lalu sy kongsikan kedalam blog saya :D

      sekian terima kasih

  2. Husnita said

    Hari berganti hari..bulan berganti bulan
    ..dunia tetap berubah. 27 Nov- 29 Nov
    bilik 104 .
    1. Tandas.. ya Allah busuk nya ..
    2. Tuala habis…
    3. Sabun Habis
    4. Selipar 2x sebelah kiri
    5. Langsir sebelah separuh tingkap dan
    full.. Over look kata tokey..after 1 1/2
    years…Gazebo tu dah lingkup dan kotor

    • hamydy said

      Salam

      Teruk sangat ker time awk bercuti disitu. Masa group sy buat program kat situ bulan julai yang lepas , tidak la seteruk yang awk cakap tu.

      anyway mungkin pengurusan dia tak maintained selalu kejap ok kejap tak ok.

      bagus jugak awk berkongsi pengalaman

      TQ

  3. Husnita said

    Restaurant dia dah di tutup. Gazebo tempat you all makan
    durian dah berselut dan kotor.pagar ada yang dah pecah.Saya ada
    discuss dengan tokey dia.. orang perak kata dia buat.. NOHEN hee..he
    hee… You try Teluk senangin…best !
    Mesra chalet..Pacik tu baik….

  4. Nora said

    Booking bilik nak kena deposit brapa?

  5. dhiyah said

    Salam, saya nk tnye..kemudahan ape yg ada dlm bilik? Boleh masak2 ke?

  6. nizam said

    Ikan apa boleh dapat kalau memancing kat tepi sungai tu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 163 other followers

%d bloggers like this: