The life journey

Kembara Kehidupan

Rumah Boat Tasik Kenyir

Posted by hamydy on 19, May 2009

kenyir

Ini Gambar trip yang baru jer lepas member aku pegi. Memancing kat Tasik Kenyir dengan menaiki rumah boat. Kalau nak memancing semata2 memang la tak best. sebab tasik tu besar dan dalam. Tapi kalau pegi enjoy..tu yang best tu. kalau dapat ikan toman besar tu kira rezekila.

Rumah boat ni boleh bergerak ke lokasi2 pot ikan yang best2.  Rumah pun dua tingkat, segala kemudahan semua ada, tv pun ada. nak masak semua peralatan lengkap. cuma bahan mentah kena bawak sendiri la.

Membe aku ckp dia habis dalam tak sampai RM200 untuk 2 hari tu. tapi kos sebenar nanti aku semak  semula. Maksimum kapasiti rumah boat tu boleh muat sampai 22orng. so skrg ni tengah kumpul kengkawan la nak pegi lagi sebulan dua lagi. tarikh tak tau lagi.

ok untuk trip 3hari 2malam rumah boat ni harganya RM1800 line up 18-20org.

—————————————————————————————————————————————————

Update terkini 7 June 2010

Asalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengunjung blog saya. Saya rasa agak sedih sebab post rumah boat yang sy buat ini pada asalnya bertujuan untuk berkongsi informasi sekarang dah jadi tempat gaduh sebabnya.

1. Komen yang salah atau yang tidak puas hati

2. Fitnah

Untuk makluman semua sy sebolehnya tidak mahu terlibat dengan masalah anda semua yang bergaduh.

diharap jika anda tidak berpuashati dengan mana2 pengusaha rumah bot harap dapat terus salurkan masalah anda pada mereka supaya ada penambahbaikkan.

Untuk makluman jugak selepas ini jika ada komen2 yang tidak elok kemungkinan sy “tidak akan aprove” kan….

Ada komen2 sebelum ini yang telah sy “aprove”  telah sy  “tak Aprove” kan semula  bagi mengelakkan timbul masalah lagi. harap maaf dan harap maklum  pada yang komen.

sekian terima kasih.


About these ads

19 Responses to “Rumah Boat Tasik Kenyir”

  1. syed said

    Nak ikut if ada trip lg…tp da lama sngat x mncing air tawar..harap dpt bg tnjuk ajar.tq

  2. Aiza said

    Boleh tau contact no untuk rumah boat kenyir ni tak?

    • hanafi said

      kwn saya mempunyai sebuah bot di tasik kenyir dan bru di renovatekn dan harga dia pn ok…sy rekemenkn la bot dia 2..quite selesa..awk cbe hubungi dia ek.. nama shukri di tel 0199739469…tq..enjoy ur holiday…

      • hamydy said

        Tima kasih hanafi sebab sudi beri maklumat tentang contact en shukri. insyaallah akan sy tolong promotekan rumah bot beliau dengan kawan2 sy di KL.

  3. Aiza said

    Hi Hanafi, tima kasih bg no tu. Tp saya dah book ngan org lain. Dah byr deposit pun. Xpa mungkin next trip insyaallah. Thanx ya.

  4. Aiza said

    Hi Hamydy

    Boleh, xda masalah. saya book dengan brader Ujang. boleh browse blog dia “the derhaka student”. Anyway no contact dia 012-9747995.

  5. suery said

    Salam.krismas ni sy bercadang utk memancing di tasik kenyir berlima shj.bole rekemen x org boat untuk dihubungi.bercadang untuk memancing 3 hari 2 mlm….tempat penginapan mcmna ek?

  6. pokpar said

    kepada sesiapa yg ingin ke Tasik Kenyir boleh hubungi Pokpar di talian 0199625835..

  7. miza said

    salam…
    11-13jun nih awt family trip g knyir…sume 45org…yg x sdp nih ada bdk kck….tkt x selamat je nih…

  8. miza said

    sape2 yg biasa g sana plis reply saya…lg satu…saya takut sbb tsk tu bsr….tkt hidupan air yg x dijangkakan….sape2 yg tlg jwb tuh..thx a lot…

    • pokpar said

      pendapat sposen dr ambe:
      jika bawak budak kecik seeloknyer beli lah selai jaket keselamatan & pastikan ia dipakai semasa diatas bothouse terutama semasa bothouse sedang belayar.

      tak perlu beli yg mahal.. yg pakai tiup pom dah ok.. tp jika berduit apa salah nyer beli yg elok sikit..

      jgn segan utk email kpd ambe jika ada pertanyaan.. ambe tak kisoh saudara/ri naik bothouse mana² pom..

      pokpar@yahoo.com

      • Airul hairudin said

        salam… Saya ade plan nak g bercuti ngan family kat kenyir… Tapi saya tiga beranak je… Ade tak rumah bot yg boleh saya sefamily selit2… Plan nak g cuti hari raya nie…. 0192907776. (airul)… Boleh bg contact sekali……tq

  9. amoy said

    salam….
    bleh bg info houseboat yang selesa n sewanyer skali. cadang nak g mancing bersama asben n kengkawan. plezz….

    • hamydy said

      hi Amoy

      berikut adalah contact pengusaha rumah boat yang pernah di maklumkan di blog sy
      boleh hubungi mereka untuk maklumat lanjut. jika ada sebarang masalah boleh terus berhubung dgn mereka.

      1. Kartunis Ujang 012-9747995 (TKP26 & TKP28) thederhakastudent.multiply.com
      2. Azlan Ambia 019 2512559 pancingkenyir.blogspot.com azlanambia@yahoo.com & TKP27.
      3. Baharom/Siam 017-9195592
      4. Eddi 019-9511780
      5. Azman 013 9184758

      harap maklum, maklumat prestasi pengusaha boat ini tidak dapat nak sy komen. oleh itu dapatkan betul2 detail maklumat sebelum buat tempahan.

      sekian

      sy cuma sekadar membantu..anda dan pengusaha kita…

      “peace no warr”

  10. Fathi said

    salam..nk tnya trip nie da pergie kew belum?

  11. hamydy said

    wsalam aiza

    terima kasih atas update info yang baik. Betul tu trip ke kenyir memang berbaloi. cuma pilihan boathouse yang bagus akan tambah keseronokan. anyway thanks sebab tambah lagi contact botman (Azman 013 9184758) kat sini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 172 other followers

%d bloggers like this: