The life journey

Kembara Kehidupan

Hotel Murah Kota Kinabalu Sabah

Posted by hamydy on 22, January 2009

gambar  ini adalah ketika trip sy menginap di Lavender Lodge 2009. Layanan yang cukup baik penginapan selesa dan pemiliknya ramah. Pendek kata puashati la menginap disini. Walau pun sudah cekout dari penginapan ini tetapi pemiliknya masih benarkan kami menumpang beg dan mandi sementara menunggu transport ke airport jam 6 petang.

Kepada pembaca sekelian. sekiranya anda mempunyai maklumat atau pengalaman sendiri mendiami mana2 hotel, motel ataupun hostel yang murah dan selesa boleh la share di ruangan ini untuk dikongsi bersama.

dibawah ini adalah antara hotel murah ala Backpacker.

1. Lavender Lodge Kota Kinabalu.

lavender

2009 Price
Air-Conditioned Rooms
Double RM65 / USD 18.00 Nett (2 persons)
Twin RM65 / USD 18.00 Nett (2 persons)
Family RM85 / USD 24.00 Nett (Double = Bunk Bed) up to 5 persons

Non Air-Conditioned Rooms
Single RM45 / USD 13.00 Nett (2 persons)
Twin Bedded RM55 / USD 15.00 Nett (2 Single Bed)
Dormitory RM25 / USD 7.00 Nett (Bunk Bed) per person

Contact
Web          : http://www.lavenderlodge.com.my/index.html
Address : 1st-3rd Floor, No.6, Jalan Laiman Diki, Kg. Air, Kota Kinabalu, Sabah.
Tel            : 6088 217 119 Fax : 6088 218 077
Email      : lavend07@streamyx.com

2. Kinabalu Backpacker.
kinabalubacpacker

Price 2009
RM 22/pax/night untuk dormitory
RM 66/night – private room 2 orang.

Contact
Web          :http://kinabalubackpackers.com
Address : Lot 4, Lorong dewan, 88 000 Kota Kinabalu, Sabah East Malaysia.
Tel            : 6088 – 253 385 Fax :
Email      : info@kinabalubackpackers.com

3. Borneo Globe Bacpacker.

borneobackpacker1

Price 2009

Air-conditioned Double Queen Rooms:

·4 rooms

·2 pax

·RM 58.00 (USD 17.00) @ day *

Air-conditioned Twin Bed Rooms:

·6 rooms

·2 pax RM 58.00 (USD 17.00) @ day *

·RM 20.00 (USD 5.50) per pax @ day

Air-conditioned Bunker Rooms:

·1 Room

·2 pax max each room

·RM 50.00 (USD 14.00) per room @ day

Ceiling Fan Bunker Rooms:

·13 Rooms

·4 pax max each room

·RM 20.00 (USD 5.50) per pax @ day

Contact
BORNEO GLOBAL BACKPACKERS
(Wholly Owned By Tamasda Continental Corporation Sdn Bhd)
Web
: http://bgbackpackers.com”
Address : Ground & First Floor, Lot No. 29, Karamunsing Godown, Jalan Karamunsing , 88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.
Tel/Fax : 088 – 270975 (Office)      Reception: 088 – 270976  
Email      :
info@bgbackpackers.com
borneogb@streamyx.com
borneogb@gmail.com

Peta Bandar Kota Kinabalu Sabah Malaysia

kota_kinabalu_map

Laman Web, blog dan forum yang telah merujuk artikel ini ialah:

1. http://www.backpackers.com.tw/forum/showthread.php?t=200742

——————————————————————————————————
15 april 2011
Ramai yang bertanya pada saya berkenaan transport. untuk transport jika anda menginap di hotel lavender backpaker anda boleh minta beliau tempahkan kenderaan untuk anda. harga kenderaan adalah bergantung pada syarikat yang beliau dapat. untuk makluman hotel tersebut tiada perkhidmatan menyewa kenderaan, tetapi beliau akan cari atas permintaan kita.

so kalau menginap di hotel tersebut lebih dari 2 hari, beliau akan menyediakan perkhidmatan hantar dan ambik dari Airport.

atau jika anda memerlukan transport untuk ke Gunung Kinabalu atau untuk jalan2 sekitar sabah anda boleh menghubungi rakan saya seperti berikut, sebutkan nama saya pada beliau jika hubungi beliau, email atau sms beliau

Aldy Peter
H/p no: 013-8519904 (klu xda jawapan,sila SMS)
E-mail: aldy_streetmover@yahoo.com
YM: aldy peter / aldy_streetmover@yahoo.com

Sekian terima kasih

About these ads

66 Responses to “Hotel Murah Kota Kinabalu Sabah”

  1. cikgu naza said

    very good.

    • hamydy said

      Tq

      • mj auto car rent said

        menyediakan pekhimatan van 14 seater untuk ke kundasang,ke gunung kinabalu sewa pandu harga yang murah hubungi syarikat kami

        mjauto cars
        rent;0168128784

        sekian terima kasih..

    • mj auto car rent said

      menyediakan perkhimatan kereta sewa d kot kinabalu sabah..dengan harga yang termurah..pelbagai kereta syarikat kami ada hubungi kami untuk keterangan lanjut..

      mj auto car rent:0168128784

      sekian terima kasih…

      selamat datang ke sabah anda keutamaan kami

      • hamydy said

        hi Mj Auto Car Rent

        Terima kasih kerana komen dan singgah di blog saya

        dan juga iklankan no anda di sini.

        sekian terima kasih

      • mj auto rent car said

        perkhimatan kereta sewa d kotakinabalu sabah..promosi hujung tahun mj auto van 14 seater rm 230 sehari lebih 3 hari sewa lain harga lagi pelbagai kereta kami sediakan untuk anda hubungi kami untuk tempahan awal…

        mj auto:0168128784

        sekian terima kasih dan terima kasih juga dengan hamydy tuan punya blog ni jika perlu pekhimatan syarikat saya hubungi saya.. anda keutamaan kami

  2. Pak Abas said

    Informative dan kalau boley kinabalu rate dan juga hotel murah nie di update (jika ada perubahan)rate masing-masing.

    TQ. Jumpa lagi.

  3. kak am said

    hi hamdy,

    akak ingat nak mendaki gunung kbalu 2010 nie.
    Boleh hubungi akak bila ada trip yang kamu anjurkan lagi.
    akak dengan hubby tak penah mdaki tapi sangat berminat.

    • hamydy said

      Salam K. Am
      Tima kasih sebab singgah blog saya
      insyaalah sy akan hubungi K. Am bila saya buat trip kesana nanti.
      Buat masa ni takde trip untuk thn 2010

      Insyaalah 2011 sy bercadang buat trip kesana
      tarikh antara bulan april hingga julai

      sekian terima kasih

    • Hamydy, klu ade buat trip sila inform sy jg. azril[dot]hanafi[at]yahoo[dot]com

      • hamydy said

        hi azril. sy akan maklumkan nanti.
        terima kasih

      • mj auto car rent said

        kami menyedia kan pekhimatan kereta sewa d kota kinabalu sabah dengan harga yang termurah dan pelbagai kereta kami ada kancil,kelisa,wira,mpv,4wd,van 14 seater hubungi kami untuk tempahan awal..

        selamat datang ke sabah..

        mj auto rent car-0168128784

        terima kasih mengunakan perkhimatan kami

  4. JJ said

    Tengkiu…banyk info bleh dapat kat web ni…

  5. amirul said

    salam…boleh tak saya tau ad tak hotel2 murah di kundasang<

  6. syukri said

    salam…ada wat trip next year ke naik gunung kinabalu??saya n kawan mmg nak g tapi kos tu xtau dah sekarang…klu g, bgtau..mmg plan nk g dlm jun 2011…tq..

    • hamydy said

      salam syukri
      insyallah jika plan saya jadi sy bagitau. setakat ni memang tak berubah la plan sy.

      baru2 ni sy dapattau pihak pengurusan taman negara dah tetapkan pakej. minimum kena ambik 2mlm. so mahal sikit la. jadi kena get ready duit jerla. 22-25 julai 2010 ni sy akan ke gunung bromo surabaya.

  7. azira said

    nak cari hotel yang boleh budget..mcm backpakers tu dah okey dah..tp xtau dekat ke x ngn UMS..anyone can help me??

    • hamydy said

      salam azira
      kalau dok hotel buget kat kk tu dah kira dekat la dgn UMS. naik teksi pun kejap jer. kalau dok kat kk tu senang dekat dgn pekan nak jejelan pun senang nak transport pun senang.

      ok cuba cari map kk.. rasanya ada dia mention hotel sekali.

  8. azira said

    ermm..terima kasih..:)

  9. miah said

    nak tanya, naik teksi dari areani berapa tambang??
    lagi satu, tambang teksi dari asia hotel ke one borneo berapa?
    kalau guna bas boleh tak??

    • hamydy said

      hi miah
      biasanya kalau dari hotel naik teksi je ke bandar kk. murah jer. kalau sorang rasa cam banyak la. tapi kalau ramai sebijik teksi tak la rasa mahal kalau tak silap10-20 jer.
      kalau g sorang ajak la sapa2 pelancong yang sama2 sampai join teksi sekali ke kk.

      bas dari airport macam tak de jer. tak tau la kalau u nak jalan keluar sampai kat main road tu maybe ada la. baik teksi jer.

      kalau nak jalan2 dalam pekan kk tu naik bas jer baru 50sen-1.00 tanya la dulu bas tu kearah mana.

  10. Cann said

    saya ni student kat kolej d sabah & tak tau apa2 pasal sewa2 hotel nie…girldfriend nk datang melawat september nie…nk carikan dia hotel utk menginap dlm 3 hari…ok la dpt tau ada hotel yg murah…ingatkan perlu budget dlm rm200-300/day..

    satu lagi soalan..adakah ianya 1 kesalahan dari segi undang2 jika saya temankannya selama dia menginap d hotel tu?? kami ni atas 18 thn & non-muslim…ada privacy ke?? takut2 dituduh buat benda2 lain pula…

    • hamydy said

      hi cann
      sy pernah menginap di Lavender Lodge Kota Kinabalu pada tahun 2009. hotel backpaker ni dalam town. selesa bersih dan bagus. Biasanya hotel backpaker paling murah bawah RM100 kebanyakanya. saya pernah juga menginap di hotel Inanam (buget hotel) Satu malam RM30 sahaja waktu itu pada tahun 2007…tapi hotel inanam tu jauh sikit dari bandar.

      Bagi couple non-muslim tiada masalah jika tinggal sebilik.

      terima kasih kerana singgah di blog saya.

  11. dayah said

    ley tak bagi info tentang hotel nie, saya memerlukan 4 hari dan 3 malam, untuk 3 orang, kos dan juga kadar satu malam????

    • hamydy said

      hi dayah
      info tentang hotel ini ada sy nyatakan diatas. no tel ,email dan website.
      cuba anda hubungi no yang tertera diatas.

  12. dayah said

    camner nak booking????bukak laman web tak ley pon??/

  13. mas said

    Hi Hamday,
    Nk tumpang tanya antar Lavender Lodge & Kinabalu backpackers, yg mana plg dkt dgn bandar KK ? Dekat x airport.
    Berapa tambang teksi dari airport ke Lavender Lodge % Kinabalu backpackers ?

    • hamydy said

      hi Mas

      Terima kasih kerana singgah di blog saya

      Hotel Lavender Lodge & Kinabalu backpackers adalah ditengah kota. dari hotel2 ni kita boleh berjalan kaki sahaja untuk ke Pasar Filipine dan juga ke jeti point. bas kota biasanya dalam 50sen – rm1 sahaja jika malas berjalan. Airport memang jauh sedikit dari kota KK tapi harga teksi masih murah. sy tidak pasti tambang teksi ke airport sekarang ini berapa. Semasa sy pergi dahulu pihak hotel Lavender sendiri datang jemput dan hantar pulang ke Airport tapi kena menginap sekurang2nya 2 malam.

  14. acik said

    salam,

    cuba hubungi en.mohd 0168470945. dulu i n famiy pernah duduk condo comp dia. murah n fully furnished, muslim only.

  15. acik said

    tak silap i nama condo tu marina condo tgh2 town dkt pasar fillipino

    • hamydy said

      hi acik
      tima kasih singgah di blog saya.

      tima kasih lagi sekali sebab bagi info tentang condo marina tu. boleh dicuba next time. berapa caj masa u menginap dulu.

  16. syafika said

    salam

    i nak pergi kota kinabalu pada bulan 10/2010 nak cari hotel yang bugetnya bawah rm100.
    dan mudah untuk pergi kemana sahaja berjalan kaki..saya belum pernah kesana.
    harap saudara dapat menolong dan membalasnya di email sy. pompuan_kampung@yahoo.com

  17. [...] Paling Panas Ikan Bakar Bagan LalangHotel Murah Kota Kinabalu SabahRestoran Masakan Arab Al-Rawsha Kuala LumpurKos Mendaki Gunung Kinabalu MeningkatTernakan [...]

  18. [...] Paling Panas Ikan Bakar Bagan LalangHotel Murah Kota Kinabalu SabahRestoran Masakan Arab Al-Rawsha Kuala LumpurKos Mendaki Gunung Kinabalu MeningkatTernakan [...]

  19. Vignes said

    Salam,

    Nak tumpang tanya, bagaimana nak tempah bilik kat Laban Rata tanpa packej? Sebab saya baru habis tingkatan 5 ingin nak daki Gng Kinabalu dengan murah. Harap boleh tolong dan balas saya kat dragonbal32@hotmail.com.

    Terima kasih. Blog yang bagus!

  20. Qamar said

    Bilik backpackers twin/double to ada x yg jenis with attached bathroom?

  21. Maiyz said

    Salam,

    Info yg sgt bagus. Saya bcadang utk ke KK June 2011.

  22. ruslee said

    salam,
    Nak tanya sewa kereta viva atau kelisa berapa sehari aek?…Landing on 14 mac 2011. tq

  23. nur said

    nak tanya kat mana hotel paling murah di tengah bandar kota kinabalu? Klu sewa kereta viva brp? Klu hotel saya nak yang murah rm50.00 kebawah sbb lama sgt kat kk. Tlg ye?

  24. intan said

    sy sramai 4 org akn pergi ke kk on 14 oct till 17 oct 2011
    so hotel + kereta mini (viva or myvi or kncil )…
    kereta mAybe sewa on 16 oct … berapa RM ?

  25. wan faridah said

    saya & family (4org ) kalau menginap di lavender tu boleh x lagi bilik yg jenis apa ada yg sesuai utk kami 4 org.
    lagi lavender juga boleh menyediakan kereta utk di sewa ketika kami kat sana kan. sekian terima kasih

  26. zaidan said

    saya nak bawa group makan angin kat sabah.boleh bagi website tour agent yg ok n murah. kalau lavender tu boleh ke dia uruskan?

    • hamydy said

      slm cikgu zaidan.

      lavender boleh tolong cari kenderaan dgn driver bila kita menginap di hotelnya itu pun jika atas permintaan kita.

      harga kenderaan tu bergantung pd syarikat kenderaan yg dia dpt la. sy penah menginap di hotel ini dan owner dia carikan van untuk group sy ketika itu.

      atau untuk transport boleh call kawan sy aldy 013-8519904 just mention nama sy kat dia.

      TQ

  27. zaidan said

    salam en hamydy
    thanx a lot for the info..

    anyway…kalau ada trip naik gunung tahan ke or g.bromo or ape2 ke next year promote la ok
    saya pun gian nak mendaki gak

    see u..thanx

  28. noly said

    salam…
    boleh tak booking kan sy bilik pada 26 julai-28 julai 2011?saya nk menginap di lavender lodge…booking kn bilik double utk 2 org dewasa…kanak2 seorang berumur 3 tahun 1/2…terima kasih…

  29. syeth said

    saya nak tanya,berapa tambang teksi dari airport ke sabah borneo apartment ye…?
    sewa urvan 14 seater berapa?saya nak sewa 2 hari…
    ini no hp saya 0176654095
    23 mei-25 mei ni

  30. hafizah said

    Salam..

    Saya ingin bertanya pendapat: Saya seramai 07 orang ingin ke kota kinabalu, sabah. Boleh tak suggest kan penginapan mana yang sesuai? kalau boleh transport senang, cz nie 1st time.

    > berkenaan seafront Hotel tu..bagaimana ye nak buat reservation?
    > Lavender tu pun nampak menarik..kalau reservation.. pembayaran dia guna transfer or kad kredit?

    Tolong ya…

  31. angah said

    Salam..

    saya nak tanya lavender tu toilet in room @ outside??
    cam berminat yg dorm 1 queen bed n one double Decker..in picture

  32. wana said

    salam,saya dan family seramai 20 org akan ke sabah hujung tahun ni…saya bercadang 1 malam nak bermalam di chalet dekat kaki bukit gunung kinabalu tu..ada tak yg murah utk kami sefamily..boleh bg no tel chalet tu..time kasih

  33. khai said

    salam… sy nak sewa hotel murah di inanam, bwh 50.. boleh bg alamat pada sy??

  34. Fieza said

    Salam..saya akan ke KK 7hb. Saya nk tanya kalau stay di hotel Lavender Lodge ni brapa ye rate satu malam. Adakah sy memerlukan transport sekiranya stay di hotel itu and ingin ke pasar filipina and nk ke jeti utk snorkeling ape semua tu..

    Lagi satu adakah pihak hotel akan jemput kami dari airport cz nak stay sana dua malam..plan hari ke3 nakg Kundasang…
    ape2 hal boleh sms saya ke 013-3433878 atau annafiera81@gmail.com

    terimakasih

  35. nomi said

    credits to En Hamydy, tuan punya blog… blog yg sgt membantu.. bnyk info ttg tmpat pginapan kat sana… cuma tolong la mereka yg bertanya, tuan punya blog bukan keje kat sana.. contact la org yg keje kat hotel tu sendiri… kan bnyk info en Hamydy dah bagi tu. huhu

  36. gina said

    Salam.. sy n keluarga hendak ke KK bln November nanti. boleh cadangkan kat sy mane2 hotel buget bawah RM80 yg plg dekat dgn UMS, Sabah. apa2 info emailkan ke gina_rcdl@yahoo.com
    TQ tuk En. Hamydy n mane2 individu yg mbantu.

  37. SHAHRUL FAISAL BUDON said

    SALAM..NAK TANYA, SAYA AKAN PERGI TEMUDUGA SURUHANJAYA PERKHIDMATAN PELAJARAN DI BANGUNAN BSN KOTA KINABALU. BOLEH SAYA TAU TAK, LEVNDER HOTEL JAUH TAK DARI LVNDER HOTEL ATAU ADA HOTEL YANG PALING BERHAMPIRAN DENGAN BANGUNAN BSN TU? PLEASE MSJ OR HUBUNGI SYAA D TALIAN 0198234199…SAYA AKAN MENGINAP PADA 16.2.2012…SHAHRUL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 163 other followers

%d bloggers like this: